FOKUS - Københavns Universitets brobygningsportal

Hvad interesserer dig?

Hvad interesserer dig?

Vælg en kategori, og se hvilke tilbud på Københavns Universitet udbyder, der giver mening for dig.

Informatikkonference for gymnasielærere den 15. - 16. november 2022

Kom med til konference om informatikundervisningen i gymnasiet den 15.-16. november 2022
Gymnasie

BOTANIK FOR BØRN - i Botanisk Have

Botaniske værkstedsaktiviteter for 1.-3. kl. Hands-on, jord under neglene, observation & beskrivelse og noget med hjem.

Tysk Torsdag -

Er du interesseret i tysk kultur, litteratur og sprog? Så kom til Tysk Torsdag, hvor Tyskfaget på Københavns Universitet byder alle velkomne - du behøver ikke at tilmelde dig.

DNA & liv - 2022

DNA & liv tager gymnasieelever med helt tæt på forskningen og ind i forskernes maskinrum. Her er de med til at analysere data og prøver til brug i forskningen.

Slagtilfælde og genoptræning - hent gratis undervisningsmateriale

Underviser du i biologi eller bioteknologi? Hent gratis informatikinspirerede undervisningsmateriale til ungdomsuddannelser udviklet af gymnasielærere i samarbejde med forskere på Datalogisk Institut
Online
Gymnasie

Informatik og sundhed - hent gratis undervisningsmateriale

Underviser du i informatik? Hent gratis undervisningsmateriale til ungdomsuddannelser udviklet af gymnasielærere i samarbejde med forskere på Datalogisk Institut ved Københavns Universitet.
Online
Gymnasie

Et hav af forandringer

Mange ved, at den globale opvarmning truer leveforholdene for mange landlevende organismer. Men hvad sker der egentlig, hvis vi vender blikket mod havet?

Tidligere sprogstart - ny begynderdidaktik med fokus på flersprogethed

Hent gratis årsplaner og undervisningsforløb til engelsk i 1. klasse og fransk og tysk i 5. klasse. Undervisningsforløbene bygger på internationale anbefalinger til den tidlige sprogstart.
Online
Grundskole

Flersprogethedsdidaktik - hent gratis undervisningsmateriale

Arbejder du med flersprogethedsdidaktik? Hent gratis undervisningsmateriale udviklet til grundskolens 1., 5., 7. og 9. klasse samt i Almen Sprogforståelse i 1.g i gymnasiet.
Online
Gymnasie, Grundskole

Video: SCIENCE foredrag

10-15 minutters foredrag med forskere fra SCIENCE
Online
Gymnasie

Tysk Torsdag. Nye perspektiver på tysk kultur og samfund

Er du interesseret i tysk kultur, litteratur og sprog? Så kom til Tysk Torsdag, hvor Tyskfaget på Københavns Universitet byder alle velkomne - du behøver ikke at tilmelde dig.

Mød os fra Farmaci - online

Hvis du er i tvivl om hvilken uddannelse der passer bedst til dig, kan det være godt at tale med studerende eller undervisere på uddannelsen. Det kan du nu ved at deltage i et online besøg på Farmaci.
Online
Gymnasie

Inspirationsdag for gymnasielærere den 22. april 2022

Inspirationsdag på SCIENCE for gymnasielærere i de naturvidenskabelige fag og matematik

Materialer på atomar skala

Om avancerede materialer, krystalstrukturer, røntgenstråler og synkrotroner, og hvordan vi skaber nye muligheder for vedvarende energi

Verden på Nanoskala

De processer som omgiver os i det daglige er for en stor dels vedkommende styret af overfladeinteraktioner og strukturer som findes på nanometer skala.

Livets oprindelse - fra et nanometer perspektiv

Livet opstod på jorden for ca. 3,7 milliarder år siden. Hvordan ved vi det?

Podcast: Jorden Kalder

Vi har spurgt en række eksperter, hvad de ser som den mest presserende udfordring for klodens bæredygtighed. Hvem, de mener, der skal tage initiativ og ansvar for at løse problemerne. Og ikke mindst,
Online
Gymnasie, Grundskole

Podcast - Geoland

I Geoland dykker de 2 begejstrede geologistuderende Mathilde Lieberkind og Emil Soltau ned i den fascinerende geovidenskab og tager lytterne med ud til spændende eksperter.
Online
Gymnasie, Grundskole

Plantedysten

PLANTEDYSTEN er et læringsspil tilknyttet den levende samling af planter i Botanisk Have på Statens Naturhistoriske Museum. Spillet leder eleverne rundt på en rejse blandt havens områder og planter,
Online
Grundskole

FORSKERDATA – brug ægte data i naturfagsundervisningen

Forskerdata er en interaktiv portal med autentisk data, som kan bruges direkte i den eksisterende undervisning i naturfagene og matematik på mellemtrinnet og i udskolingen.
Online
Grundskole

QIMMEQ

Slædehunden er noget helt særligt. Den kan klare kulde og hårdt arbejde, og er en af de ældste hundetyper i verden. Slædehunden er for mange et symbol på Grønland på linje med isbjørn, kajak og indlan
Online
Grundskole

Dyredysten

Gå i zoologernes fodspor DYREDYSTEN er et quiz-spil for børn tilknyttet udstillingerne Pol til Pol og Evolution på Zoologisk Museum.
Online
Grundskole

Film om Pigen og Hvalen

Film til både børn og voksne. Kom f.eks. med på en filmisk tur i vores zoologiske samlinger og lær samtidig en masse om hvaler, dinosaurer, mennesket, og hvor vi kommer fra.
Online
Grundskole

Den vilde naturlog

Den vilde naturlog' er et redskab til elevernes opdagende og undersøgende arbejde med iagttagelser, beskrivelser, tegninger og skitser
Online
Grundskole
logo footer

KØBENHAVNS UNIVERSITET
Fokus.ku.dk er en del af Københavns Universitet.
fokussupport@adm.ku.dk

WEB

Om websitet

Cookies og privatlivspolitik

Tilgængelighed

Kontakt

Hvis du har kommentarer eller spørgsmål til de enkelte tilbud, så skriv direkte til arrangøren.

Du finder kontaktinformationen under det enkelte tilbud.

logo footer

Det er kun 3 spørgsmål, og det hjælper os med at gøre fokus.ku.dk bedre.

Fokus.ku.dk kræver en moderne browser for at blive vist korrekt og ikke Internet Explorer, som du tilgår siden med. Vi anbefaler, at du fx installerer og bruger Chrome i stedet.