Københavns Universitets tilbud til gymnasiet og grundskolen

Hvad interesserer dig?

Hvad interesserer dig?

Vælg en kategori, og se hvilke tilbud på Københavns Universitet udbyder, der giver mening for dig.

Molekylær farmakologi og cellevæggenes receptorer

For at udvikle ny medicin skal vi både forstå molekylære bindinger og receptor-signalering. Hør hvordan vi undersøger hvordan cellevæggenes receptorer aktiveres, signalerer og påvirker vores krop.
PharmaSchool (Universitetsparken)
Universitetsparken 2
2100 København
Gymnasie

Biodiversitet i danske skove

Fagtekst, figurer og øvelser om biodiversitet i danske skove. Fokus er på plads til og kvalitet af naturen. De faglige pointer understøttes af øvelser med ægte forskningsdata.
Online
Gymnasie

Introduktion til biodiversitet

Fagtekst, arbejdsspørgsmål, figurer og videoer, som introducerer det biologiske fagbegreb biodiversitet samt videnskabelige metoder til at måle og forstå biodiversitet.
Online
Gymnasie

Forskningens Døgn: Er raps det nye guldæg

Vær med på Københavns Universitets (Copenhagen Plant Science Centre) aktivitet under dette års Forskningens Døgn. Eventet finder sted tirsdag den 23. april kl- 10:15-11:45 og det er gratis at deltage.

FemTech visualiserer mental sundhed

Workshop om programmering og teknologiudvikling med fokus på mental sundhed.

Min fantastiske krop (1.-6. klasse) Skoleomvisning på Medicinsk Museion

Kom med på en omvisning om den fascinerende menneskekrop. Her vil I se, hvordan vi ser ud under huden, og lære hvordan vores utrolige krop virker.

SRP - Opfattelse af tid - historie A og fysik A

Hvordan har vi historisk opfattet tiden? I hvor høj grad har vores kultur og måde at anskue og måle tiden på påvirket menneskets dagligdag?
På jeres skole
Gymnasie

SRP - Luftbroen i Berlin 1948-49 - historie A og matematik A

Luftbroen i Berlin blev en løsning på Berlinblokaden 1948-49. Luftbroen var en kæmpe stor succes, fordi det lykkedes at transportere enorme mængder gods med hjælp af lineær programmering.
På jeres skole
Gymnasie

Feltarbejde - vandprøver og miljøDNA

Formålet med undersøgelserne er at overvåge almindelige, sjældne og ikkehjemmehørende, invasive arter i havvand, ferskvand og brakvand. Det gøres ved at indsamle DNA-spor - såkaldt miljøDNA - fra vand
Ud af huset
Gymnasie

Solens skjulte kraft: UV-Strålers Effekt på Huden

Hvad gør solens stråler egentlig ved vores hud? Solen giver DNA-skader, men bidrager også til, at vi danner D-vitamin og får mørkere hud -så kan vi øge vores niveau af D-vitamin uden at få DNA-skader?
PharmaSchool (Universitetsparken)
Universitetsparken 2
2100 København
Gymnasie

Gymnasiedag for sprogfagene d. 7. marts 2024

Institut for Engelsk, Germansk og Romansk inviterer til en sprogdag for gymnasielærere, hvor I kan høre om aktuel forskning af relevans for sprogfagene, som kan inspirere jeres egen undervisning.

SRP - Økokritik - biologi og tysk

Økokritik udforsker og udfordrer vores forhold til miljøet, natur og kultur. Menneskets indvirkning på naturen er blevet stadig mere tydelig med klimaforandringer og tab af biodiversitet.
På jeres skole
Gymnasie

DNA & liv 2024

DNA & liv tager gymnasieelever med helt tæt på forskningen og ind i forskernes maskinrum. Her er de med til at analysere data og prøver til brug i forskningen.

SRP - Opioidkrisen i USA - engelsk og kemi

Opioidkrisen i USA var en kompleks sundhedskrise, der involverede en massiv stigning i opioidmisbrug og overdoser, hvor hundredtusinder af amerikanere er døde til afhængighed
På jeres skole
Gymnasie

SPR - Opioidkrisen i USA - engelsk A og matematik A/B-niveau

Opioidkrisen i USA var en kompleks sundhedskrise, der involverede en massiv stigning i opioidmisbrug og overdoser, hvor hundredtusinder af amerikanere er døde til afhængighed
På jeres skole
Gymnasie

SRP - Opiodkrisen i USA - engelsk og kemi (eksperimentel tilgang)

Opioidkrisen i USA var en kompleks sundhedskrise, der involverede en massiv stigning i opioidmisbrug og overdoser, hvor hundredtusinder af amerikanere er døde til afhængighed.
På jeres skole
Gymnasie

Fortidens Fingeraftryk 2024

I FORTIDENS FINGERAFTRYK - artsbestemmelse med ny teknologi kommer gymnasieelever helt tæt på forskningen i arkæologi og molekylærbiologi.

Folk og forandringer – Danmark i 1800-tallet

Underviser du i historie? Hent gratis undervisningsmateriale til ungdomsuddannelser udviklet af gymnasielærere i samarbejde med forskere på Datalogisk Institut ved Københavns Universitet.
Online
Gymnasie

Bastian spiller baseball – et forløb om binomialfordelingen – hent gratis undervisningsmateriale

Underviser du i matematik? Hent gratis undervisningsmateriale til ungdomsuddannelser udviklet af gymnasielærere i samarbejde med forskere på Datalogisk Institut ved Københavns Universitet.
Online
Gymnasie

Kunsten at arbejde med data og kunst – hent gratis undervisningsmateriale

Underviser du i billedkunst? Hent gratis undervisningsmateriale til ungdomsuddannelser udviklet af gymnasielærere i samarbejde med forskere på Datalogisk Institut ved Københavns Universitet.
Online
Gymnasie

SRP - Mellem mennesket, krig og teknologi - Oppenheimer - engelsk A og fysik A/B

En undersøgelse af, hvordan atombomben blev skabt, og hvordan den virker samt, hvilke konsekvenser atombomben, som masseødelæggelsesvåben, havde særligt for manden bag nyskabelsen – Oppenheimer.
På jeres skole
Gymnasie

Danmark rundt på cykel - et forløb i kombinatorik

Kombinatorik gemmer sig i alt fra kodning til statistik og sandsynlighed. I dette forløb introducerer vi kombinatorik på en sjov og lærerig måde, hvor alle kan følge med.
Cirkus Naturligvis (På din skole)
Grundskole

Stregkoder og madens vej til middagsbordet

Dette forløb dykker ned i matematikken bag stregkoder og egenskaberne heraf. Men det inddrager også geografiske overvejelser om transport og klimabelastning.
Cirkus Naturligvis (På din skole)
Grundskole

Planternes solfaktor

Her lærer eleverne, hvordan planter beskytter sig mod solens UV-stråler, og under derefter om den viden kan bruges til potentielt at lave sin egen solcreme af planter.
Cirkus Naturligvis (På din skole)
Grundskole
logo footer

KØBENHAVNS UNIVERSITET
Fokus.ku.dk er en del af Københavns Universitet.
fokussupport@adm.ku.dk

WEB

Om websitet

Cookies og privatlivspolitik

Tilgængelighed

Kontakt

Hvis du har kommentarer eller spørgsmål til de enkelte tilbud, så skriv direkte til arrangøren.

Du finder kontaktinformationen under det enkelte tilbud.

logo footer

Hvem skal du i kontakt med?

Drejer din henvendelse sig om din booking, besøg, aflysninger eller ændringer og tilbud, så kig i bunden af det konkrete tilbuds side for kontaktoplysninger.

Drejer din henvendelse sig om systemet fokus.ku.dk eller tekniske problemer, så skriv til os på fokussupport@adm.ku.dk