FOKUS - Københavns Universitets brobygningsportal

Hvad interesserer dig?

Hvad interesserer dig?

Vælg en kategori, og se hvilke tilbud på Københavns Universitet udbyder, der giver mening for dig.

Lægemidler – hvordan virker de?

Vi har alle et forhold til lægemidler - ud fra egen brugererfaring, som pårørende til brugere og fra andre relationer. Men hvordan er det egentlig lægemidlerne virker og påvirker vores organisme?
PharmaSchool (Universitetsparken)
Universitetsparken 2
2100 København
Gymnasie

"Stereokemi og bivirkninger" - SRP-projekt

Overvejer du at uddanne dig inden for kemi? Drømmer du om medicinalkemi eller kemi? Kom og lav SRP (studieretningsprojekt) i Kemisk Instituts laboratorier og prøv os af.
Gymnasie

"Ondt i huden" - SRP-projekt

Overvejer du at uddanne dig inden for kemi? Drømmer du om medicinalkemi eller kemi? Kom og lav SRP (studieretningsprojekt) i Kemisk Instituts laboratorier og prøv os af.

"Computeren som spåmand" - SRP-projekt

Overvejer du at uddanne dig inden for kemi? Drømmer du om medicinalkemi eller kemi? Kom og lav SRP (studieretningsprojekt) i Kemisk Instituts laboratorier og prøv os af.

Nanoscience SRP-forsøg: Molekylære simulationer og proteinfoldning

SRP-forsøg om Molekylære simulationer og proteinfoldning. Forløbet varer fire dage og består af forelæsninger med teori, praktiske kodeøvelser og databehandling af data fra en proteinsimulation

SOP forløb: Neutronaktivering og radioaktivt henfald

Vil du skrive om Tjernobyl, Manhattan projektet eller måske Fukushima? I dette projekt samler du data, så du kan kombinere fysik med fx historie og samfundsfag

SOP forløb: Den Specielle Relativitetsteori

Gennem målinger af kosmiske stråler beskæftiger eleven sig med Lorentztransformationen, herunder begreber som invariant masse, tidsforlængelse og relativistisk energi

SOP forløb: Qubits og kvanteteknologi

Dette samarbejde med Niels Bohr Institutet giver dig mulighed for at lave simulationer og eksperimenter på IBMs kvantecomputere (IBM Q).

Åbent Hus på SCIENCE

Når vi holder Åbent Hus kan du møde alle SCIENCEs 25 bacheloruddannelser i boder og høre oplæg om dem.
Gymnasie

FemTech lader teknologier mærke

Dette er et initiativ særligt for kvindelige gymnasieelever. I håb om flere kvinder får interesse for datalogi, og bidrager til fremtidens teknologier

SRP inspiration experiment 7.- 8. February 2023

BRIC offers a two day SRP course for high school students who wish to include a lab experiment in their assignment. During the two days, students perform a pre-planned experiment in our labs and analy

Kursus om bioinformatik og machine learning til Bioteknologi A og/eller Matematik A i STX og HTX. 

Kursus for bioteknologi- og matematiklærere, hvor de har mulighed for at prøve det nye undervisningsmateriale ”Information i DNA”: et tematiseret forløb om machine learning og bioinformatik

Kemisk Syntese af Sukkerstoffer fra Gram-positive Bakterier

Foredrag om de sukkerstoffer der findes i cellevæggen på bakterier, og hvorfor de er vigtige for fremtidens måde at bekæmpe infektioner på. Der er meget organisk kemi i foredraget

Korte explainers fra eksperter til elever

En podcastserie, hvor elever kan blive klogere på klassiske og aktuelle emner inden for Europas og den globale verdens kultur, politik og sprog.
Online
Gymnasie

Israeli Identity and Culture through the Eurovision Song Contest

Et oplæg om Israels rolle i en europæisk sangkonkurrence. Det online oplæg er på engelsk, men spørgsmål kan stilles på dansk.
Online
Gymnasie

INDsigt - Naturfagsdidaktisk seminarrække

Hør nyt om forskning og udvikling i undervisning og læring i naturfagene. INDsigt er 2-timers åbne seminarer for undervisere, forskere og andre interesserede. Alle er velkomne!

Skole-Medicin-Temadag

Ved deltagelse i Skole-Medicin-Temadagen får eleverne en unik mulighed for at opnå ny viden om medicin. Læring sker gennem hands-on øvelser tilpasset mellemtrinet.
På jeres skole
Grundskole

Grundvandsstrømning og det hydrologiske kredsløb

Få en introduktion til hydrogeologi og grundvandsressourcer i Danmark, og prøv bl.a. kræfter med en øvelse i vores hydrologiske laboratorie.

IND I ISTIDEN - på Statens Naturhistoriske Museum

Hvordan formede istiden det danske landskab? Hvordan tilpassede dyr og mennesker sig til istidens miljø? Og hvem var istidens mennesker?

BOTANIK FOR BØRN - i Botanisk Have

Botaniske værkstedsaktiviteter for 1.-3. kl. Hands-on, jord under neglene, observation & beskrivelse og noget med hjem.

DNA & liv - 2022

DNA & liv tager gymnasieelever med helt tæt på forskningen og ind i forskernes maskinrum. Her er de med til at analysere data og prøver til brug i forskningen.

Slagtilfælde og genoptræning - hent gratis undervisningsmateriale

Underviser du i biologi eller bioteknologi? Hent gratis informatikinspirerede undervisningsmateriale til ungdomsuddannelser udviklet af gymnasielærere i samarbejde med forskere på Datalogisk Institut
Online
Gymnasie

Informatik og sundhed - hent gratis undervisningsmateriale

Underviser du i informatik? Hent gratis undervisningsmateriale til ungdomsuddannelser udviklet af gymnasielærere i samarbejde med forskere på Datalogisk Institut ved Københavns Universitet.
Online
Gymnasie

Et hav af forandringer

Mange ved, at den globale opvarmning truer leveforholdene for mange landlevende organismer. Men hvad sker der egentlig, hvis vi vender blikket mod havet?
logo footer

KØBENHAVNS UNIVERSITET
Fokus.ku.dk er en del af Københavns Universitet.
fokussupport@adm.ku.dk

WEB

Om websitet

Cookies og privatlivspolitik

Tilgængelighed

Kontakt

Hvis du har kommentarer eller spørgsmål til de enkelte tilbud, så skriv direkte til arrangøren.

Du finder kontaktinformationen under det enkelte tilbud.

logo footer

Det er kun 3 spørgsmål, og det hjælper os med at gøre fokus.ku.dk bedre.

Fokus.ku.dk kræver en moderne browser for at blive vist korrekt og ikke Internet Explorer, som du tilgår siden med. Vi anbefaler, at du fx installerer og bruger Chrome i stedet.