FOKUS - Københavns Universitets brobygningsportal

Hvad interesserer dig?

Hvad interesserer dig?

Vælg en kategori, og se hvilke tilbud på Københavns Universitet udbyder, der giver mening for dig.

Bioteknologi - fremtidens grønne medicinfabrikker - demo

Planters biologi og kemiske stoffer er selve grundstenen til livet på Jorden og kan være både mad, gift og medicin.

Verdens ældste litteratur: Fortællingen om Gilgamesh

Hvem var Gilgamesh? Hvad er et epos? Hvornår og hvordan blev det skrevet ned? Oplægget er et fagligt bidrag til undervisningen i fx oldtidskulturer, religion, mytologi eller verdenslitteratur.

Identity Economy. From globalization to nationalism in twenty-first-century India

Vil I arbejde med at forstå sammenhængen mellem identitetspolitik, økonomisk udvikling og nationalisme i en global kontekst? I oplægget bruges det moderne Indien og Asien som case.

Grønland-Danmark relationer. Magt og afmagt i Rigsfællesskabet

Skal din klasse arbejde med Grønland eller Danmarks kolonihistorie? Dette online oplæg er et relevant, fagligt indspark som opstart eller som supplement til et forløb om emnet.

Human Rights in an illiberal state: abortion rights in Poland

Et oplæg om polsk populisme, der kan give undervisningen i politisk kultur samt polsk og østeuropæisk historie en spændende faglig vinkel. Oplægget er på engelsk, men spørgsmål kan stilles på dansk.

Erobringen af Mexico. Nye kilder til kulturmødet der ændrede verden

Skal din klasse arbejde med den europæiske kolonisering i 15. og 16. århundrede? Dette online oplæg er et spændende fagligt indspark som opstart eller som supplement til et forløb om emnet.

Skræddersyet medicin

Hvilke udfordringer der kan være ved at give patienter medicin ud fra princippet "one-size-fits-all" og hvordan farmakologiske biomarkører kan være nyttige værktøjer til at skræddersy dosis.

Oplev en dag som studerende på pædagogik

Overvejer du at læse på universitetet? Vil du vide mere om uddannelsen før du beslutter dig? Så har du mulighed for at blive studerende for en dag på bacheloruddannelsen i pædagogik.

Oplev en dag som studerende på mellemøstens sprog og samfund (arabisk, hebraisk, persisk, tyrkisk)

Overvejer du at læse på universitetet? Vil du vide mere om uddannelsen før du beslutter dig? Så har du mulighed for at blive studerende for en dag på uddannelsen i mellemøstens sprog og samfund.

Oplev en dag som studerende på kunsthistorie

Overvejer du at læse på universitetet? Vil du vide mere om uddannelsen før du beslutter dig? Så har du mulighed for at blive studerende for en dag på bacheloruddannelsen i kunsthistorie.

Oplev en dag som studerende på forhistorisk arkæologi

Overvejer du at læse på universitetet? Vil du vide mere om uddannelsen før du beslutter dig? Så har du mulighed for at blive studerende for en dag på bacheloruddannelsen i forhistorisk arkæologi.

Oplev en dag som studerende på klassisk arkæologi

Overvejer du at læse på universitetet? Vil du vide mere om uddannelsen før du beslutter dig? Så har du mulighed for at blive studerende for en dag på klassisk arkæologi.

Oplev en dag som studerende på religionsvidenskab

Overvejer du at læse på universitetet? Vil du vide mere om uddannelsen før du beslutter dig? Så har du mulighed for at blive studerende for en dag på bacheloruddannelsen i religionsvidenskab.

Oplev en dag som studerende på asienstudier (koreastudier)

Overvejer du at læse på universitetet? Vil du vide mere om uddannelsen før du beslutter dig? Så har du mulighed for at blive studerende for en dag på bacheloruddannelsen i asienstudier (koreastudier).

Oplev en dag som studerende på asienstudier (japanstudier)

Overvejer du at læse på universitetet? Vil du vide mere om uddannelsen før du beslutter dig? Så har du mulighed for at blive studerende for en dag på bacheloruddannelsen i asienstudier (japanstudier).

Oplev en dag som studerende på asienstudier (kinastudier)

Overvejer du at læse på universitetet? Vil du vide mere om uddannelsen før du beslutter dig? Så har du mulighed for at blive studerende for en dag på bacheloruddannelsen i asienstudier (kinastudier)

Oplev en dag som studerende på tysk sprog og kultur

Overvejer du at læse på universitetet? Vil du vide mere om uddannelsen før du beslutter dig? Så har du mulighed for at blive studerende for en dag på bacheloruddannelsen i tysk sprog og kultur.

Oplev en dag som studerende på spansk sprog og kultur

Overvejer du at læse på universitetet? Vil du vide mere om uddannelsen før du beslutter dig? Så har du mulighed for at blive studerende for en dag på bacheloruddannelsen i spansk sprog og kultur

Oplev en dag som studerende på lingvistik

Overvejer du at læse på universitetet? Vil du vide mere om uddannelsen før du beslutter dig? Så har du mulighed for at blive studerende for en dag på bacheloruddannelsen i lingvistik.

Oplev en dag som studerende på film- og medievidenskab

Overvejer du at læse på universitetet? Vil du vide mere om uddannelsen før du beslutter dig? Så har du mulighed for at blive studerende for en dag på bacheloruddannelsen i film- og medievidenskab.

Håbets budbringer - mRNA vacciner

Med et mRNA kan kroppen vaccinere sig selv. I årtier er der blevet kigget skævt til metoden, men nu har den ført til sikre og effektive COVID-19-vacciner, som kan betyde en ende på pandemierne.

Nukleinsyre-baserede lægemidler

Sygdomme behandles traditionelt med lægemiddelstoffer, der virker på proteinniveau, men har ofte bivirkninger da andre proteiner påvirkes. DNA/RNA lægemidler virker mere specifikt på genniveau.

Oplev en dag som studerende på nanoscience

Overvejer du at læse på universitetet? Vil du vide mere om uddannelsen før du beslutter dig? Så har du mulighed for at blive studerende for en dag på bacheloruddannelsen i nanoscience.

F09 Antibiotikaresistente bakterier: Mekanismer og konsekvenser

Vi zoomer ind på de antibiotikaresistente bakterier, deres mekanismer og deres konsekvenser.
logo footer

KØBENHAVNS UNIVERSITET
Fokus.ku.dk er en del af Københavns Universitet.

WEB
Om websitet
Cookies og privatlivspolitik
Tilgængelighed

Kontakt

Henvendelser vedrørende de enkelte aktiviteter skal rettes til arrangøren af den pågældende aktivitet.

Fokus-redaktionen
fokussupport@adm.ku.dk

logo footer

Fokus.ku.dk kræver en moderne browser for at blive vist korrekt og ikke Internet Explorer, som du tilgår siden med. Vi anbefaler, at du fx installerer og bruger Chrome i stedet.