FOKUS - Københavns Universitets brobygningsportal

Hvorfor bliver frugten brun og kødet gråt? (HØ02)

Hvorfor bliver frugten brun og kødet gråt? (HØ02)

Hjemmeøvelse. I øvelserne bliver det undersøgt, hvordan grøntsager, frugt og kød påvirkes under tilberedningen, og der er kostregistreringsøvelser, der kan fungere som oplæg til diskussioner om ernæring.

Øvelsens nummer: HØ02

Især relevant for fagene: Kemi
Biologi øvelsen er en del af fakultetets forskning og undervisning indenfor: Fødevarer, ernæring og sundhed

Øvelsens formål:

I øvelserne bliver det undersøgt, hvordan grøntsager, frugt og kød påvirkes under tilberedningen, og der er kostregistreringsøvelser, der kan fungere som oplæg til diskussioner om ernæring. Øvelserne er afprøvede af kemi- og biologilærere i undervisningen og tilpasset undervisningen hjemme i gymnasiet.

Materiale til forberedelse:

Læs mere om de 5 øvelser om antioxidanter og de 5 øvelser om kød her.

Særlige oplysninger: Øvelseshæftet er blevet til i samarbejde mellem forskere fra Det Biovidenskabelige Fakultet for Fødevarer, Veterinærmedicin og Naturressourcer, kemi- og biologilærere, Bioinfo/kemiinfo og fakultetets kommunikationsafdeling.

Praktisk info

Show
logo footer

KØBENHAVNS UNIVERSITET
Fokus.ku.dk er en del af Københavns Universitet.

WEB
Om websitet
Cookies og privatlivspolitik
Tilgængelighed

Kontakt

Henvendelser vedrørende de enkelte aktiviteter skal rettes til arrangøren af den pågældende aktivitet.

Lykke Thostrup
lyt@science.ku.dk
logo footer

Tilmelding til Hvorfor bliver frugten brun og kødet gråt? (HØ02)

Fokus.ku.dk kræver en moderne browser for at blive vist korrekt og ikke Internet Explorer, som du tilgår siden med. Vi anbefaler, at du fx installerer og bruger Chrome i stedet.