fokus.ku.dk

Tilbud til gymnasiet og grundskolen

Giftige planter

Her vil du blive introduceret til planters egenskaber som både kan være dødeligt giftige, og samtidigt helbredende. Her finder du historier om gamle dage og kloge koners urtemedicin. Du finder også historier om moderne forskning og bioteknologi, der vil afdække planternes dybeste hemmeligheder. Måske kan det være med til at skabe en bæredygtig fremtid for vores planet.

Gennem menneskets historie har planter været brugt til alt fra gift, medicin og forsvarsstoffer til mad og tøj. I dette materiale kan du blive klogere på molekylerne, lugtene, forsvarsstofferne, solbeskyttelsen og lokkemidlerne. Alt sammen som et resultat af den evolution landplanter har været udsat for de sidste 400 millioner år.

På denne side finder I korte artikler, interviews med forskere og forslag til undersøgelser og eksperimenter Du kan give dig i kast med. Hele temaet om de giftige planter går på tværs af naturfagene, og det betyder at det er muligt at benytte det som inspiration til den fælles naturfagsprøve i 9. klasse.

Alt materiale kan findes her: https://giftigeplanter.ku.dk/.

Praktisk info

Online
Grundskole
logo footer

KØBENHAVNS UNIVERSITET
Fokus.ku.dk er en del af Københavns Universitet.

WEB
Om websitet
Cookies og privatlivspolitik
Tilgængelighed

Kontakt

Henvendelser vedrørende de enkelte aktiviteter skal rettes til arrangøren af den pågældende aktivitet.

Science Skoletjeneste
logo footer

Tilmelding til Giftige planter

Hvem skal du i kontakt med?

Drejer din henvendelse sig om din booking, besøg, aflysninger eller ændringer og tilbud, så kig i bunden af det konkrete tilbuds side for kontaktoplysninger.

Drejer din henvendelse sig om systemet fokus.ku.dk eller tekniske problemer, så skriv til os på fokussupport@adm.ku.dk