Diplomacy and War in ancient Near East

Lektor i assyriologi, Nicole Brisch og professor i ægyptologi, Frederik Norland Hagen fortæller her om de tidligste vidnesbyrd og nedskrevne tekster, der fortæller om, hvordan diplomatiske forhold blev udviklet og vedligeholdt i den nærorientalske oldtid.

Lektor i assyriologi, Nicole Brisch og professor i ægyptologi, Frederik Norland Hagen fortæller her om det berømte slag ved Kadesh, hvor Ramses den 2. gik i krig mod hittitterne i 1274 f.kr. før der blev indgået diplomatisk fred. Hvordan fortolker vi de historiske kilder, der beskriver slaget?

Det Humanistiske Fakultet
studerendeforendag@hum.ku.dk