Israeli Identity and Culture through the Eurovision Song Contest

Varighed: Ca. 20 minutters online oplæg med PowerPoint efterfulgt af 25 minutters spørgsmål og diskussion
Niveau: Historie og samfundsfag
Nøgleord: Israel, The Middle East, ethnic identity, gender, sexuality
Sprog: Engelsk
Pris: Oplægget er gratis

Om oplægget

The Eurovision contest is a popular media event, which embraces issues of cultural, linguistic, and political identity, attracting around one billion viewers worldwide. Israel, who joined in 1973, has won four times. In this presentation we shall ask what a Middle Eastern country is doing in a European contest and what we can learn from it about Israel and its many identities. We shall listen to the Israeli winning songs, performed by Izhar Cohen and the Alphabeta (1978), Gali Atari and Milk and Honey (1979), Dana International (1998) and Netta (2018), and through them learn about ethnic tensions, gender representations and sexualities in modern Israel today.

This class can be seen as a stand-alone part to learn about Israel, or part of ethnic identity and culture in the larger framework of identity formation and socialization with Israel as a case. It can also be used as a step in a larger course to understand social issues in Israel and Europe. The topic covers key aspects of social sciences, society, identity, human rights, gender, LGBT, and equality in a national and global perspective.

Kontakt og tilmelding

Oplæggene er gratis og kan bookes her på FOKUS eller ved direkte kontakt til
instituttet via mail til tors-brobygning@hum.ku.dk.

1 time
Gymnasie
Historie, Samfundsfag

fokussupport@adm.ku.dk

Hvis du har kommentarer eller spørgsmål til de enkelte tilbud, så skriv direkte til arrangøren.

Du finder kontaktinformationen under det enkelte tilbud.

Tilmelding til Israeli Identity and Culture through the Eurovision Song Contest

Det er kun 3 spørgsmål, og det hjælper os med at gøre fokus.ku.dk bedre.