Studerende for en dag: psykologi

Interesserer du dig for menneskets tanker og handlinger i forhold til sig selv og andre? Vil du lære at forstå, hvordan mennesker tænker, føler og handler i bestemte sammenhænge, og har du lyst til at studere det psykiske på et teoretisk plan? Så er psykologi på Københavns Universitet måske noget for dig, og som studerende for en dag kan du afprøvet studiet, før du beslutter dig.

Generelt om ordningen

Studerende for en dag er din mulighed for at opleve psykologi på en afslappet og autentisk måde. Du kommer til at møde og følge en af vores studerende, som tager dig med rundt på sin daglige gang på studiet. Du vil sammen med den studerende deltage i en undervisningstime – enten en forelæsning eller en holdundervisning – og få et kort oplæg om studiet. Du får også mulighed for at afprøve en sandwich fra en af vores mange kantiner her på CSS, når du spiser frokost med den studerende.

På besøget vil du få et indblik i studielivet på psykologi – både det faglige, det sociale og det praktiske.

Med det faglige kan du eksempelvis få svar på:

• Hvordan ser et typisk skema ud?
  • Hvor lang tid bruger man på forberedelse?
  • Var det en svær overgang til universitetet?

Du kan også spørge ind til det sociale:

• Hvordan er fredagsbaren?
  • Er det let af få nye venner på universitetet?
  • Er der sociale tilbud og foreninger på studiet?

Og så er der selvfølgelig også nogle praktiske aspekter ved at starte på universitetet:

• Hvor mange penge bruger man på studiebøger?
  • Har man tid til at have et studiejob?

For husk på: alle studerende har været, hvor du er nu!

Hvornår kan jeg deltage?

Der er åbent for besøg i løbet af både forårs- og efterårssemesteret udenfor eksamensperioden, dvs. i perioderne februar til maj og september til november. Du kan tilmelde dig et besøg i det igangværende semester eller – hvis du tilmelder dig i januar eller i løbet af sommerferien – det næstkommende semester

Hvordan deltager jeg?

Du tilmelder dig ved at følge nedenstående link. Når du har udfyldt tilmeldingsskemaet, vil vi matche dig med en af vores studerende, som vil kontakte dig med henblik på at finde en dag for dit besøg. Der kan naturligvis forekomme ventetid, men vi bestræber os på at finde en studerende til dig så hurtigt som muligt.

Skal jeg gøre noget, efter jeg har tilmeldt mig?

Du skal blot væbne dig med lidt tålmodighed. Du behøver heller ikke at medbringe noget særligt til dit besøg, men det kan være en god ide at have læst lidt om uddannelsen på forhånd.

Vi glæder os til at have dig på besøg.

fokussupport@adm.ku.dk

Hvis du har kommentarer eller spørgsmål til de enkelte tilbud, så skriv direkte til arrangøren.

Du finder kontaktinformationen under det enkelte tilbud.

Tilmelding til Studerende for en dag: psykologi

Det er kun 3 spørgsmål, og det hjælper os med at gøre fokus.ku.dk bedre.