FOKUS - Københavns Universitets brobygningsportal

Cookiepolitik

Cookiepolitik

Cookiepolitikken er gældende for alle KU’s web- og Facebook-sider, hvis ikke andet er angivet. Formålet med politikken er at oplyse om, hvordan universitetet sætter cookies på dets web- og Facebook-sider og hvordan det indsamler og bruger oplysninger i forbindelse med trafik på web- og Facebook-sider.

Om cookies

En cookie er en lille tekstfil, der lagres i din browser for at kunne genkende din computer, tablet eller smartphone ved tilbagevendende besøg. Næsten alle websites bruger i dag cookies. En cookie kan indeholde tekst, tal eller for eksempel en dato. En cookie er ikke et program, og den kan ikke indeholde virus.

Når du besøger KU’s websted første gang, bliver du spurgt om samtykke til brug af cookies til henholdsvis statistik og markedsføring. For det meste indsamler cookies anonyme data, men der indsamles også IP-adresser, som er personhenførbare data. Endvidere kan cookies indsamle personlige informationer.

KU deler ikke data med tredjepart, men flere af de services, der har cookies på vores sites, deler data med tredjepart.

Cookiens levetid kan variere, efter hvad de enkelte udbydere har sat dem til. Nogle cookies forsvinder, så snart du lukker browservinduet, andre kan eksistere i flere år. Bemærk, at cookies fornyes ved hvert besøg.

Sådan undgår eller sletter du cookies

Hvis du ikke ønsker, at KUs websteder skal gemme cookies til statistik eller markedsføring på din computer eller mobil, kan du vælge at afslå dette.

Hvis du ikke ønsker at lagre cookies på din computer i det hele taget, har du mulighed for at slette dem igen eller blokere for cookies: Sådan sletter eller blokerer du cookies (information fra minecookies.org).

Benytter du en browser, som ikke er på listen fra minecookies.org, skal du finde vejledningen i den pågældende browsers hjælpesektion.

Cookies på KU’s websider

Vi bruger cookies til at give brugerne den bedst mulige oplevelse af vores websider. Nedenfor er en mere detaljeret gennemgang af de cookies, der bliver brugt på ku.dk.

Funktionalitet
KU bruger en række cookies for at kunne vise websiderne korrekt. Det er cookies, der blandt andet styrer og sikrer trafikken på webserverne. Disse cookies bruges ikke til indsamling af personlige oplysninger.

Statistik
KU anvender analyseværktøjer til at udarbejde statistik over brugernes færden på KU’s websteder. De bruges blandt andet til at lave statistik over, hvilke sider der bliver besøgt, hvor længe brugeren er på siden, rækkefølgen af sidevisninger samt hvad der bliver klikket på. Disse services behandler oplysningerne på vegne af KU. For at indsamle statistik over brugen af KU’s websteder anvender vi en række systemer:

  • CrazyEgg
  • Google Analytics
  • Hotjar
  • Matomo
  • Siteimprove

Disse udbydere lægger alle cookies på KU’s websteder for at indsamle data om brugernes adfærd. Vi forsøger så vidt muligt at undgå at opsamle persondata og vi tilstræber at anonymisere alle data for eksempel ved at maskere IP-numre i Google Analytics.

Hvis du ikke ønsker, at KUs websteder skal gemme cookies til statistik på din computer eller mobil, kan du vælge at afslå dette.

Markedsføring
KU bruger cookies til markedsføring af for eksempel udvalgte uddannelser eller kurser. Cookies bruges til at målrette kampagner og til at følge op på effekten af kampagner. Til dette formål bruger vi blandt andet:

  • Facebook pixel
  • Google Ads (herunder DoubleClick)
  • Youtube

Disse cookies gemmer både anonyme data og kan gemme personhenførbare data. Udbyderne kan dele data med tredjepart.

Hvis du ikke ønsker, at KUs websteder skal gemme cookies til markedsføring på din computer eller mobil, kan du vælge at afslå dette.

Cookies på KU’s Facebook-sider

Når du besøger en af Københavns Universitets Facebook-sider, placerer Facebook såkaldte cookies på din computer m.v. Facebook behandler således oplysninger om dig, når du besøger en af Københavns Universitets Facebook-sider, uanset om du har en Facebook-profil eller ej.

Oplysninger, som Facebook indsamler om dig, gøres i meget begrænset omfang tilgængelig for universitetet i anonymiseret form via funktionen Facebook Insights (Indblik i side). Facebook Insights giver os et overblik over besøgsstatistikken og gør det muligt at forbedre vores brug af siden.

Facebook og Københavns Universitet har et fælles dataansvar for behandlingen af dine oplysninger. Det betyder, at Facebook og universitetet skal fordele og fastlægge ansvaret for at overholde reglerne i databeskyttelsesforordningen. Du kan læse om databeskyttelsesforordningen på Datatilsynets hjemmeside.

Langt hovedparten af de personoplysninger, der behandles om dig, når du besøger en af vores Facebook-sider, indsamles og behandles dog af Facebook, og universitetet har ikke rådighed over eller adgang til disse oplysninger. Du kan læse mere om funktionen Facebook Insights og fordelingen af ansvaret.

I det omfang universitetet behandler personoplysninger om dig i forbindelse med dine besøg på en af vores Facebook-sider, giver databeskyttelsesforordningen dig en række rettigheder, som du kan gøre brug af. Du har ret til:

  • at bede om indsigt i, hvilke oplysninger universitetet behandler om dig,
  • at bede universitetet om at berigtige forkerte oplysninger,
  • at bede universitetet om at slette oplysninger, der bliver behandlet ulovligt og
  • at bede universitetet om at begrænse behandlingen af dine oplysninger. Københavns Universitets databeskyttelsesrådgiver kan også oplyse dig nærmere om reglerne og vejlede dig om dine rettigheder i forhold til universitetets behandling af personoplysninger. Universitetets databeskyttelsesrådgiver kan kontaktes på: dpo@adm.ku.dk
  • Du kan læse mere om behandling af personoplysninger i Københavns Universitets privatlivspolitik.
  • Da langt hovedparten af de personoplysninger, der behandles om dig, som nævnt indsamles og behandles af Facebook, vil du med fordel også kunne gøre brug af dine rettigheder over for Facebook. Læs mere i Facebooks privatlivspolitik.

Brug af personoplysninger

Vi indsamler aldrig personoplysninger, uden at du selv har givet os disse oplysninger, for eksempel ved tilmelding til et arrangement, tilmelding til et nyhedsbrev med videre. Her indsamles typisk oplysninger om navn, adresse, postnummer, e-mail, uddannelsesretning eller interesser. KU videregiver eller sælger ingen persondata til tredjepart.

Læs mere i Københavns Universitets privatlivspolitik

Ejeroplysninger

Dette website udbydes af:

Københavns Universitet
Nørregade 10
1165 København K
Telefon: +45 35 32 26 26
Email: ku@ku.dk

Denne cookiepolitik er baseret på anbefalingerne fra Minecookies.org.

Cookiepolitikken er senest opdateret den 20. august 2020.

logo footer

KØBENHAVNS UNIVERSITET
Fokus.ku.dk er en del af Københavns Universitet.

WEB
Om websitet
Cookies og privatlivspolitik
Tilgængelighed

Kontakt

Henvendelser vedrørende de enkelte aktiviteter skal rettes til arrangøren af den pågældende aktivitet.

Fokus-redaktionen
fokussupport@adm.ku.dk

logo footer

Fokus.ku.dk kræver en moderne browser for at blive vist korrekt og ikke Internet Explorer, som du tilgår siden med. Vi anbefaler, at du fx installerer og bruger Chrome i stedet.