WILDLIFE PHOTOGRAPHER OF THE YEAR – på Statens Naturhistoriske Museum
Skoleforløb i ‘Wildlife Photographer of the Year‘ på Statens Naturhistoriske Museum.
Besøg skal bookes på forhånd
Besøg skal bookes senest 7 dage i forvejen
Bookingen foregår efter først til mølle
Den årligt tilbagevendende fotokonkurrence ‘Wildlife Photographer of the Year‘ er verdens største af sin slags og naturfotografernes svar på Oscar-uddelingen. De mange smukke fotos viser mangfoldigheden af liv på Jorden, og de inspirerer os til at reflektere over menneskets plads i naturen og vores ansvar for at beskytte den.
I skoleforløbet i ‘Wildlife Photographer of the Year‘ arbejder eleverne med billederne i udstillingen, de udforsker naturen gennem en ny optik hvor billederne åbner op for naturens fascinerende verdener og sammenhænge.
Skoleforløb i Wildlife Photographer of the Year
Fag: Forløbet taler ind i billedkunst, dansk og nat/tek.
Målgrupper: 3.-6. kl. (uge 48 2024-uge 36 2025)
0.-2. kl. (uge 9-uge 36 2025).
Deltagerantal: Hvert besøg har plads til max 30 personer (inkl. lærer(e)). Er I flere, så skal I dele jer og booke jer ind på flere forløb.
Varighed: Der er afsat max. 45 min. til forløbet. I er meget velkomne til at blive længere og nyde udstillingen/udstillingerne.
Udbydes:
Uge 48 2024-uge 36 2025 udbydes der forløb målrettet til 3.-6. kl. tirsdage, onsdage, torsdage og fredage kl. 10.15, 11.15, 12.15 og 13.15.
Uge 9-uge 36 2025 udbydes der forløb målrettet til 0.-2. kl. tirsdage, onsdage, torsdage og fredage kl. 10.15, 11.15, 12.15 og 13.15.
Alle timeslots for 2024 er frigivet.
Timeslots for 2025 frigives op til juleferien 2024.
Booking er efter først til mølle.
Besøgsadresse og udstillinger
Statens Naturhistoriske Museum, Øster Voldgade 5-7 1350 København K
På adressen kan I besøge særudstillingen ‘Wildlife Photographer of the Year‘ (22. november 2024-7. september 2025) samt de faste udstillinger ‘Vilde Vidunderlige Verden‘ og ‘Mineralsalen‘.
Priser og praktisk
Når der er betalt skoleentre til museet, er skoleforløbet gratis (max 30 personer (inkl. lærer(e)). Kræver forhåndsbooking.
Skolebilletter koster 15 kr. pr. elev. Prisen er en rabat-billet og gælder til besøg på 1 af museets adresser. Se mere om priser og praktisk for skoler/institutioner her.
VIGTIGT IFT. BETALING: Ved betaling med EAN – Print, udfyld og medbring EAN-blanketten som findes her, via de forskellige billetindgange.
Der kan også betales med kort eller kontant.
Bemærk
At mad og drikkevarer ikke er tilladt i udstillingerne.
Der er intet frokostrum på adressen. Madpakker kan spises udendørs ved bænkene i gården.
Praktisk om forløbet
I billetsalget bliver I taget imod af en af museets formidlere.
Formidleren introducerer udstillingen og opgaven, og arbejder sammen med jer i udstillingen. Formidleren er sammen med jer i max. 45 min. Herefter er I velkomne til at arbejde videre på egen hånd i udstillingen og/eller se museets andre udstillinger.
0.-2. kl. (udbydes uge 9-36 2025)
– Formidleren introducerer til udstillingen og dagens opgaver. Eleverne bliver godt klædt på til at arbejde med billederne. Formidleren faciliterer elevernes opgaveløsning i udstillingen.
– Eleverne arbejder med observation og beskrivelse og vil gennem arbejdet med billederne komme omkring emner som fx arter, dyre- og plante-grupper, miljø, klima, geografi, levesteder, adfærd, trusler, samspil etc.
3.-6. kl. (udbydes uge 48 2024-uge 36 2025)
– Formidleren introducerer til udstillingen og dagens opgaver. Vi arbejder med ’I do, we do, you do’ så eleverne bliver godt klædt på til selv at arbejde med billederne. Formidleren faciliterer elevernes opgaveløsning i udstillingen. Elevernes arbejde struktureres via et arbejdsark som de får med hjem til videre arbejde i klassen.
– Eleverne observerer billederne fokuseret, beskriver og analyserer hvad de ser og bruger derefter deres forforståelse og forestillingsevne til at fortælle en historie om situationen på billedet.
– Eleverne arbejder i makkerpar (lav gerne jeres makkerpar på forhånd).
Når eleverne går i dialog med fotografierne, observerer, beskriver og sammensætter deres egne historier arbejder de med fx arter, dyre- og plante-grupper, miljø, klima, geografi, levesteder, adfærd, trusler, samspil etc.
LÆRERENS ROLLE
Under forløbet har du som lærer ansvar for elevernes opførsel og deltagelse i forløbet. Vi ser læreren som bindeled mellem det, der foregår på museet, og undervisningen på skolen. Vi vil derfor opfordre til, at du deltager aktivt i forløbet og understøtter elevernes arbejde i udstillingen. Det betyder, at du som lærer gerne må hjælpe med at perspektivere aktiviteterne på museet til dét, I allerede har arbejdet med eller skal arbejde med hjemme på skolen.
Er du usikker på din rolle, skal du ikke tøve med at spørge formidleren.
FORBEREDELSE & EFTERARBEJDE
– Selve forløbet i udstillingen kræver ingen særlig forberedelse for at kunne gennemføres.
– Vi anbefaler at I forbereder eleverne på jeres museumsbesøg på forhånd. Læs mere her.
– Vi anbefaler at I perspektiverer jeres besøg efterfølgende ved at følge op på elevernes arbejde med billederne. Alle billederne kan ses her.
Aflysning af booket besøg
Har du booket et forløb men ønsker at aflyse?
Skriv til os på vores kontaktformular.