FOKUS - Københavns Universitets brobygningsportal

Urbaniseringens århundrede

Urbaniseringens århundrede

Urbaniseringens århundrede: Muligheder og udfordringer i forbindelse med byvækst og urbanisering i Det Globale Syd

De dynamiske centre for urbanisering er i stigende grad skiftet til Det Globale Syd. Frem mod 2050 skal vi forvente 2,3 mia. nye byboere i verden – 90% af den tilvækst vil ske i Afrika og Asien. Byerne i Afrika og Asien vokser hurtigt – både i befolkningstal og i rumlig udbredelse. Byernes areal vokser endnu hurtigere end byernes befolkninger, og meget ny byudvikling foregår uden forudgående planlægning og infrastrukturudvikling. Det vækker ofte negative forestillinger om kaotiske megabyer og voksende slumområder. Samtidigt er der en stigende erkendelse af, at byvækst og urbanisering er positivt forbundet med økonomisk vækst og voksende urbane middelklasser – som vi har set i mange afrikanske og asiatiske lande i de seneste årtier.

Dette forløb giver en introduktion til nutidige trends i byvækst og urbanisering i Det Globale Syd og diskuterer metodiske og definitoriske udfordringer forbundet med at måle og sammenligne urbaniseringstrends i denne kontekst. Forløbet belyser og reflekterer over de primære drivkræfter for urbanisering i denne kontekst, væsentlige sammenhænge imellem urbanisering og bredere udviklingsprocesser samt de planlægningsudfordringer og -dilemmaer der er forbundet med hastigt voksende byer i Det Globale Syd.

Forløbet indledes med en forelæsning, der giver en introduktion til trends i urbanisering og byvækst i Det Globale Syd (45 min.). Dette efterfølges af en praktisk øvelse, hvor eleverne arbejder med at undersøge trends i byvækst og urbanisering i et udvalgt Afrikansk land (45 min.). Forløbet afsluttes med en forelæsning, der diskuterer muligheder og udfordringer forbundet med urbanisering i Det Globale Syd (45 min.)
Eleverne skal medbringe laptops

logo footer

KØBENHAVNS UNIVERSITET
Fokus.ku.dk er en del af Københavns Universitet.
fokussupport@adm.ku.dk

WEB

Om websitet

Cookies og privatlivspolitik

Tilgængelighed

Kontakt

Hvis du har kommentarer eller spørgsmål til de enkelte tilbud, så skriv direkte til arrangøren.

Du finder kontaktinformationen under det enkelte tilbud.

logo footer

Tilmelding til Urbaniseringens århundrede

Indlæser ...

Det er kun 3 spørgsmål, og det hjælper os med at gøre fokus.ku.dk bedre.

Fokus.ku.dk kræver en moderne browser for at blive vist korrekt og ikke Internet Explorer, som du tilgår siden med. Vi anbefaler, at du fx installerer og bruger Chrome i stedet.