fokus.ku.dk

Tilbud til gymnasiet og grundskolen

Primtal

Primtal. De har været kendt og studeret siden antikken. Deres definition og basale egenskaber er lette at forstå, alligevel er der overraskende mange ubesvarede spørgsmål som knytter sig til dem.

For eksempel: Er der uendeligt mange tvillingeprimtal? Kan ethvert lige tal skrives som en sum af 2 primtal?
Er Riemann hypotesen – som giver et præcist svar på hvor mange primtal der findes med numerisk værdi, mindre end et tal x – sand? I dette foredrag vil vi gennemgåe nogle af de kendte egenskaber ved primtallene og diskutere nogle af de ubesvarede spørgsmål om dem.

Der er ingen begrænsninger på antal elever og foredraget kan drejes i forskellige retninger afhængigt af niveau og ønsker.

OBS. Udbydes ikke i perioden januar-april 2024

Litteraturforslag til projekter og opgaver

  • Johan P. Hansen. Primtalsmysterier
  • Fra Euklid til NemID I antologien Matematiske mysterier (ed. Hans Anton Salomonsen). Aarhus Universitetsforlag, 2013.

Forudsætninger
Matematik B

Tilmeldingen til gymnasiebesøg på SCIENCE er lukket, mens vi opdaterer vores tilbud. Vi har ladet vores tilbud blive i systemet, så du kan se, hvad vi tilbød i det forgangne studieår – der kan forekomme ændringer.

Vi åbner for tilmelding til studieåret 24/25 i sidste halvdel af august, hvor vores undervisere kender deres kalendere, og den almindelige undervisning på fakultetet er planlagt, så vi har mulighed for at booke lokaler til gymnasiebesøg.

Vi sender besked ud med vores nyhedsbrev, når tilmeldingen åbner igen. Abonnerer du ikke allerede på nyhedsbrevet, kan du sende en mail til gymnasiebesoeg@science.ku.dk.  Skriv “Abonner på nyhedsbrev” i emnefeltet, så opretter vi dig.

logo footer

KØBENHAVNS UNIVERSITET
Fokus.ku.dk er en del af Københavns Universitet.

WEB
Om websitet
Cookies og privatlivspolitik
Tilgængelighed

Kontakt

Henvendelser vedrørende de enkelte aktiviteter skal rettes til arrangøren af den pågældende aktivitet.

Gymnasiebesøgsordningen på SCIENCE
logo footer

Tilmelding til Primtal

Hvem skal du i kontakt med?

Drejer din henvendelse sig om din booking, besøg, aflysninger eller ændringer og tilbud, så kig i bunden af det konkrete tilbuds side for kontaktoplysninger.

Drejer din henvendelse sig om systemet fokus.ku.dk eller tekniske problemer, så skriv til os på fokussupport@adm.ku.dk