fokus.ku.dk

Tilbud til gymnasiet og grundskolen

Ølbrygning – hvor svært kan det være?

Ølbrygning – hvor svært kan det være?

Der skal kun fire ingredienser til at brygge en øl. Alligevel er ølproduktion mindst ligeså kompleks som raketvidenskab.

Ølproduktion er en glimrende model for al fødevareproduktion. Det kræver nemlig mange forskellige faglige kundskaber som man får på bacheloren i fødevarer og ernæring. For eksempel kræver ølproduktion viden om kemi og biokemi (spiring af bygkorn, nedbrydelse af stivelse), mikrobiologi (gæring, aseptisk tapning og pasteurisering), og teknologi som filtrering, pumpning, varmeveksling med videre. Derudover kræver det et vist kendskab til marketing og logistik; og selvfølgelig – gode smagsløg.

Efter et foredrag om ovennævnte emner, skal vi smage på forskellige øltyper og derved få indblik i, hvordan man ved at variere processerne kan opnå meget forskellige resultater. Der smages kun moderate mængder af hver øl og det samlede indtag pr. person vil derfor være 1 genstand.

Øvelsen slutter af med et oplæg om KU SCIENCEs uddannelser på 30 minutter.

Forberedelse
Vi tilsender gerne materialer efter aftale. Derudover findes utallige informationer på internettet; gode danske sider er f.eks De danske ølentusiaster eller Bryggeriforeningen.

Varighed: 2 timer + 30 minutters oplæg om SCIENCEs uddannelser

Minimum 20 elever, der kan tilmeldes færre, men så forudsættes, at vi kan slå flere tilmeldinger sammen

Forudsætninger
Kemi A eller Biologi A (Klasser med Kemi C modtages ikke)

Tilmeldingen til gymnasiebesøg på SCIENCE er lukket, mens vi opdaterer vores tilbud. Vi har ladet vores tilbud blive i systemet, så du kan se, hvad vi tilbød i det forgangne studieår – der kan forekomme ændringer.

Vi åbner for tilmelding til studieåret 24/25 i sidste halvdel af august, hvor vores undervisere kender deres kalendere, og den almindelige undervisning på fakultetet er planlagt, så vi har mulighed for at booke lokaler til gymnasiebesøg.

Vi sender besked ud med vores nyhedsbrev, når tilmeldingen åbner igen. Abonnerer du ikke allerede på nyhedsbrevet, kan du sende en mail til gymnasiebesoeg@science.ku.dk.  Skriv “Abonner på nyhedsbrev” i emnefeltet, så opretter vi dig.

logo footer

KØBENHAVNS UNIVERSITET
Fokus.ku.dk er en del af Københavns Universitet.

WEB
Om websitet
Cookies og privatlivspolitik
Tilgængelighed

Kontakt

Henvendelser vedrørende de enkelte aktiviteter skal rettes til arrangøren af den pågældende aktivitet.

Gymnasiebesøgsordningen på SCIENCE
logo footer

Tilmelding til Ølbrygning – hvor svært kan det være?

Hvem skal du i kontakt med?

Drejer din henvendelse sig om din booking, besøg, aflysninger eller ændringer og tilbud, så kig i bunden af det konkrete tilbuds side for kontaktoplysninger.

Drejer din henvendelse sig om systemet fokus.ku.dk eller tekniske problemer, så skriv til os på fokussupport@adm.ku.dk