Ølbrygning – hvor svært kan det være?
Der skal kun fire ingredienser til at brygge en øl. Alligevel er ølproduktion mindst lige så kompleks som raketvidenskab.
Ølproduktion er en glimrende model for al fødevareproduktion. Det kræver nemlig mange forskellige faglige kundskaber som man får på bacheloren i fødevarer og ernæring. For eksempel kræver ølproduktion viden om kemi og biokemi (spiring af bygkorn, nedbrydelse af stivelse), mikrobiologi (gæring, aseptisk tapning og pasteurisering), og teknologi som filtrering, pumpning, varmeveksling med videre. Derudover kræver det også at man kan bruge sine sanser til at vurdere øllet- . På det seneste er lav-alkoholiske/non-alkoholiske øl også begyndt at fylde mere hos forbrugerne, og dette giver endnu en mulighed for at kombinere naturvidenskabelig viden med produktudvikling Efter et foredrag om ovennævnte emner, skal vi smage på forskellige ikke-alkoholiske øltyper og derved få indblik i, hvordan man ved at variere processerne kan opnå meget forskellige resultater.
Forberedelse
Vi tilsender gerne materialer efter aftale. Derudover findes utallige informationer på internettet; gode danske sider er f.eks De danske ølentusiaster eller Bryggeriforeningen.
Varighed: 2 timer + 30 minutters oplæg om SCIENCEs uddannelser
Minimum 20 elever, der kan tilmeldes færre, men så forudsættes, at vi kan slå flere tilmeldinger sammen
Forudsætninger
Kemi A eller Biologi A (Klasser med Kemi C modtages ikke)