fokus.ku.dk

Tilbud til gymnasiet og grundskolen

Topografi, geomorfologi og landskabselementer – Sammenhænge analyseret i GIS

Topografi, geomorfologi og landskabselementer – Sammenhænge analyseret i GIS

Topografi, geomorfologi og landskabselementer – sammenhænge analyseret i GIS

Forløbet indledes med en forelæsning, der dels giver en introduktion til Geografiske Informations Systemer (GIS) og dels hvordan man ved hjælp af GIS kan analysere sammenhænge mellem topografi, geomorfologi og landskabselementer (45 min).

Efter forelæsningen fortsættes med praktiske øvelser (90 min) i et undervisningslokale med GIS-arbejdsstationer, hvor eleverne inddeles i grupper af 2 – 4 personer. Det praktiske forløb er sammensat af fem deløvelser, alle   med GIS programmet ArcGIS Pro som det primære værktøj. Efter den indledende undersøgelse af data går øvelsen over i en egentlig analyse af sammenhænge mellem topografi, jordbund og landskabselementer i et studieområde ved Rødding bakkeø, i Sønderjylland.

Analyserne i GIS omfatter zonering af højdemodel, geologiens og overjordens relation til landskabselementerne. Øvelsen afsluttes med en visualisering af studieområdet i 3D for at øge forståelsen af variation og sammenhænge i Danmarks landskab..

Forberedelse
Klassen kan med fordel have gennemgået grundlæggende faglitteratur om naturgeografi, specifikt glacialmorfologi og geomorfologi. Der er ingen krav om forberedelse eller kendskab til GIS.

Forslag til efterbehandling hjemme på gymnasiet
Under gymnasiebesøget gennemfører eleverne to øvelser, der med fordel kan fungere som en aflevering efterfølgende, da øvelserne indeholder grundlæggende overvejelser og analyser af dansk glacialmorfologi og geomorfologi i GIS

Forudsætninger
Dette foredrag kan tilpasses alle faglige niveauer.

Tilmelding
OBS: Skriv op til tre mulige alternative datoer for besøget på i bemærkningsfeltet.

Tilmeldingen til gymnasiebesøg på SCIENCE er lukket, mens vi opdaterer vores tilbud. Vi har ladet vores tilbud blive i systemet, så du kan se, hvad vi tilbød i det forgangne studieår – der kan forekomme ændringer.

Vi åbner for tilmelding til studieåret 24/25 i sidste halvdel af august, hvor vores undervisere kender deres kalendere, og den almindelige undervisning på fakultetet er planlagt, så vi har mulighed for at booke lokaler til gymnasiebesøg.

Vi sender besked ud med vores nyhedsbrev, når tilmeldingen åbner igen. Abonnerer du ikke allerede på nyhedsbrevet, kan du sende en mail til gymnasiebesoeg@science.ku.dk.  Skriv “Abonner på nyhedsbrev” i emnefeltet, så opretter vi dig.

Praktisk info

ID: Ø56
60 minutter
Gymnasie
Geovidenskab, Naturgeografi, Samfundsfag
logo footer

KØBENHAVNS UNIVERSITET
Fokus.ku.dk er en del af Københavns Universitet.

WEB
Om websitet
Cookies og privatlivspolitik
Tilgængelighed

Kontakt

Henvendelser vedrørende de enkelte aktiviteter skal rettes til arrangøren af den pågældende aktivitet.

Gymnasiebesøgsordningen på SCIENCE
logo footer

Tilmelding til Topografi, geomorfologi og landskabselementer – Sammenhænge analyseret i GIS

Hvem skal du i kontakt med?

Drejer din henvendelse sig om din booking, besøg, aflysninger eller ændringer og tilbud, så kig i bunden af det konkrete tilbuds side for kontaktoplysninger.

Drejer din henvendelse sig om systemet fokus.ku.dk eller tekniske problemer, så skriv til os på fokussupport@adm.ku.dk