Ø06 Detektion af gener ved PCR i gensplejsede og ikke gensplejsede planter

Vi skal detektere gener i gensplejsede planter ved hjælp af gen-opformeringsteknikken Polymerase Chain Reaction (PCR).

Øvelsen giver eksempler på, hvordan planter kan ændres ved gensplejsning og nogle af de perspektiver bioteknologi har inden for landbrug, samspillet i naturen og forskning indenfor plantebiologi. Under det eksperimentelle arbejde detekterer vi nye gener i gensplejsede gåsemads planter ved brug af PCR.

Øvelsen er en blanding af korte forelæsninger og øvelser i laboratoriet. Da der er ventetid i det eksperimentelle arbejde, vil øvelser, forelæsninger og oplæg om Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultets uddannelser blive integreret. Hjemmeopgaven gennemgås i fællesskab. Fra 9.00 – 14.00 inkl. frokostpause (11.45-12.15) og oplæg om fakultetets uddannelser (11.15-11.45).

Forberedelse
Der vil blive sendt en begrænset mængde relevant læsemateriale, øvelsesvejledning samt en hjemmeopgave ud i forvejen.

Til Hjemmeopgaven i bioinformatik skal I søge informationer på specielle databaser om de to gener I arbejder med i øvelsen.

Forslag til efterbehandling på gymnasiet

Øvelsen er velegnet til en større skriftlig opgave i biologi.

Desuden kan følgende artikler læses:

Litteraturforslag til projekter

Nyttige links

Forudsætninger: Biologi B

Udbydes

Næste gangh i uge 46, 15-19 november 2021.
Tilmelding
Vi har særskilt tilmelding til denne øvelse. Tilmelding foregår efter først-til-mølle og fyldes som regel op på meget få minutter, efter tilmeldingen åbner. Vi sender besked ud med vores nyhedsbrev et par dage før, vi åbner for tilmeldingen. Man kan abonnere på nyhedsbrevet her

Det er ikke muligt at blive skrevet op til øvelserne, før tilmeldingen åbner.

Gymnasiebesøgsordningen på SCIENCE
gymnasiebesoeg@science.ku.dk

Tilmelding til Ø06 Detektion af gener ved PCR i gensplejsede og ikke gensplejsede planter