Detektion af gener ved PCR i gensplejsede og ikke gensplejsede planter

Vi skal detektere gener i gensplejsede planter ved hjælp af gen-opformeringsteknikken Polymerase Chain Reaction (PCR).

Øvelsen giver eksempler på, hvordan planter kan ændres ved gensplejsning og nogle af de perspektiver bioteknologi har inden for landbrug, samspillet i naturen og forskning indenfor plantebiologi. Under det eksperimentelle arbejde detekterer vi nye gener i gensplejsede gåsemads planter ved brug af PCR.

Øvelsen er en blanding af korte forelæsninger og øvelser i laboratoriet. Da der er ventetid i det eksperimentelle arbejde, vil øvelser, forelæsninger og oplæg om Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultets uddannelser blive integreret. Hjemmeopgaven gennemgås i fællesskab. Fra 9.00 – 14.00 inkl. frokostpause (11.45-12.15) og oplæg om fakultetets uddannelser (11.15-11.45).

Forberedelse
Der vil blive sendt en begrænset mængde relevant læsemateriale, øvelsesvejledning samt en hjemmeopgave ud i forvejen.

Til Hjemmeopgaven i bioinformatik skal I søge informationer på specielle databaser om de to gener I arbejder med i øvelsen.

Forslag til litteratur

Nyttige links

Forudsætninger: Biologi B

Udbydes

Uge 46 2022

Uge 16 2023

Der er enkelte tider til små hold i uge 46

Der er særskilt tilmelding til denne øvelse. Tilmeldingen til uge 16 åbner i slutningen af februar/begyndelsen af marts, det er først til mølle, og øvelsen bliver som regel fuldt booket i løbet af få minutter. Vi sender besked ud med vores nyhedsbrev, et par dage før tilmeldingen åbner.

Det er ikke muligt at blive skrevet op til øvelsen før tilmeldingen åbner.

Gymnasiebesøgsordningen på SCIENCE

Tilmelding til Detektion af gener ved PCR i gensplejsede og ikke gensplejsede planter

Det er kun 3 spørgsmål, og det hjælper os med at gøre fokus.ku.dk bedre.