Medicinalkemi, neurotransmission og den røde fluesvamp

Indhold:

Design og syntese af nye stoffer har stor betydning for forskernes forståelse af mekanismerne i CNS.
En række alvorlige sygdomme i CNS, fx epilepsi, Alzheimers syge og parkinsonisme, er karakteriseret ved en udbredt og fremadskridende degeneration af nerveceller.

Med udgangspunkt i hjernens vigtigste stimulerende signalstof, glutaminsyre, gennemgås et medicinalkemisk forskningsprojekt. I dette forskningsprojekt har et indholdsstof fra den røde fluesvamp spillet en afgørende rolle som modelstof ved udvikling af nye forbindelser. Design og syntese af sådanne forbindelser er af betydning for forståelse af mekanismerne i CNS og kan føre til nye lægemidler til behandling af bl.a. de nævnte sygdomme.

Følgende bliver gennemgået:

• Hvad er medicinalkemi?
  • CNS-neurotransmission
  • Glutaminsyre, hjernens overordnede stimulerende neurotransmitter
  • Indholdsstof fra den røde fluesvamp som modelstruktur
  • Design og syntese af selektive stoffer
  • Sammenhæng mellem kemisk struktur og biologisk aktivitet
Underviser:

Ulf Madsen, Institut for Lægemiddeldesign og Farmakologi

Praktisk info:
Foredraget kan ønskes med hovedvægt på kemiske eller biologiske aspekter.

Et besøg på PharmaSchool består typisk af en kort introduktion om farmaci-studiet (½ time) samt et eller to videnskabelige foredrag (hver af 1 times varighed). Du har mulighed for at tilvælge en rundvisning på PharmaSchool (½ time). Varigheden af et besøg er således mellem 1 ½ og 3 timer afhængigt af dine ønsker.

Teknisk er det desværre kun muligt pt. at booke ét foredrag i systemet (fokus.ku.dk). Når du tilmelder dig, skal du derfor i kommentarfeltet angive

–      Mulige alternative tidspunkter/dage for besøg. Vi undersøger naturligvis først om tidspunktet, du har angivet i selve tilmeldingen, kan lade sig gøre.

–      Hvilke andet foredrag, du eventuelt ønsker. Du bedes skrive tre eller fem forskellige foredrag (afhængig af om du ønsker ét eller to foredrag) i prioriteret rækkefølge.

Besøg Pharma
besoegPHARMA@sund.ku.dk

Tilmelding til Medicinalkemi, neurotransmission og den røde fluesvamp