Massespektrometri i din hverdag – hvor og hvordan?

Foredraget giver en introduktion til massespektrometri, principperne bag analysen, og hvordan instrumenterne er opbygget og fungerer.

I anden del af foredraget gives en række eksempler på nyhedsartikler fra hverdagens nyhedsstrøm, som baserer sig på resultater opnået med massespektrometri. Eksemplerne omfatter pesticider i drikkevand og fødevarer, retskemisk analyse (f.eks. i forbindelse med dødsfald og kriminalitet), doping-analyse, screening af blodprøver fra nyfødte børn, hormonforstyrrende stoffer samt anvendelsen massespektrometri i udviklingen af nye lægemidler.

Sidste del af foredraget omhandler et nyt felt indenfor massespektrometri, den billeddannende massespektrometri, hvor teknikken bruges til at lave billeder som viser fordelingen af lægemidler i forhold til kroppens egne molekyler. Med de teknikker kan massespektrometri på en meget visuel måde benyttes til at undersøge f.eks. transport og omdannelsen af lægemidler i organismen.

Underviser:
Christian Janfelt, Institut for Farmaci

Et besøg på PharmaSchool består typisk af

• en kort introduktion om farmaci-studiet (½ time) samt
  • et eller to videnskabelige foredrag (hver af 1 times varighed).

Du har derudover mulighed for at tilvælge en rundvisning der varer cirka ½ time. Varigheden af et besøg er således mellem 1½ og 3 timer afhængigt af dine ønsker.

Klik her for at booke dit besøg

PharmaSchool (Universitetsparken)
Universitetsparken 2
2100 København
Gymnasie
2.g, 3.g
Biologi, Bioteknologi, Kemi

Besøg Pharma

Tilmelding til Massespektrometri i din hverdag – hvor og hvordan?

Det er kun 3 spørgsmål, og det hjælper os med at gøre fokus.ku.dk bedre.