Massespektrometri i din hverdag – hvor og hvordan?

Indhold:

Foredraget giver en introduktion til massespektrometri, principperne bag analysen, og hvordan instrumenterne er opbygget og fungerer.

I anden del af foredraget gives en række eksempler på nyhedsartikler fra hverdagens nyhedsstrøm, som baserer sig på resultater opnået med massespektrometri. Eksemplerne omfatter pesticider i drikkevand og fødevarer, retskemisk analyse (f.eks. i forbindelse med dødsfald og kriminalitet), doping-analyse, screening af blodprøver fra nyfødte børn, hormonforstyrrende stoffer samt anvendelsen massespektrometri i udviklingen af nye lægemidler.

Sidste del af foredraget omhandler et nyt felt indenfor massespektrometri, den billeddannende massespektrometri, hvor teknikken bruges til at lave billeder som viser fordelingen af lægemidler i forhold til kroppens egne molekyler. Med de teknikker kan massespektrometri på en meget visuel måde benyttes til at undersøge f.eks. transport og omdannelsen af lægemidler i organismen.

Underviser:

Christian Janfelt, Institut for Farmaci

Praktisk info:

Et besøg på PharmaSchool består typisk af en kort introduktion om farmaci-studiet (½ time) samt et eller to videnskabelige foredrag (hver af 1 times varighed). Du har mulighed for at tilvælge en rundvisning på PharmaSchool (½ time). Varigheden af et besøg er således mellem 1 ½ og 3 timer afhængigt af dine ønsker.

Teknisk er det desværre kun muligt pt. at booke ét foredrag i systemet (fokus.ku.dk). Når du tilmelder dig, skal du derfor i kommentarfeltet angive

–      Mulige alternative tidspunkter/dage for besøg. Vi undersøger naturligvis først om tidspunktet, du har angivet i selve tilmeldingen, kan lade sig gøre.

–      Hvilke andet foredrag, du eventuelt ønsker. Du bedes skrive tre eller fem forskellige foredrag (afhængig af om du ønsker ét eller to foredrag) i prioriteret rækkefølge.

Besøg Pharma
besoegPHARMA@sund.ku.dk

Tilmelding til Massespektrometri i din hverdag – hvor og hvordan?