FOKUS - Københavns Universitets brobygningsportal

Massespektrometri i din hverdag – hvor og hvordan?

Massespektrometri i din hverdag – hvor og hvordan?

Indhold:

Foredraget giver en introduktion til massespektrometri, principperne bag analysen, og hvordan instrumenterne er opbygget og fungerer.

I anden del af foredraget gives en række eksempler på nyhedsartikler fra hverdagens nyhedsstrøm, som baserer sig på resultater opnået med massespektrometri. Eksemplerne omfatter pesticider i drikkevand og fødevarer, retskemisk analyse (f.eks. i forbindelse med dødsfald og kriminalitet), doping-analyse, screening af blodprøver fra nyfødte børn, hormonforstyrrende stoffer samt anvendelsen massespektrometri i udviklingen af nye lægemidler.

Sidste del af foredraget omhandler et nyt felt indenfor massespektrometri, den billeddannende massespektrometri, hvor teknikken bruges til at lave billeder som viser fordelingen af lægemidler i forhold til kroppens egne molekyler. Med de teknikker kan massespektrometri på en meget visuel måde benyttes til at undersøge f.eks. transport og omdannelsen af lægemidler i organismen.

Underviser:

Christian Janfelt, Institut for Farmaci

Praktisk info:

Et besøg på PharmaSchool består typisk af en kort introduktion om farmaci-studiet (½ time) samt et eller to videnskabelige foredrag (hver af 1 times varighed). Du har mulighed for at tilvælge en rundvisning på PharmaSchool (½ time). Varigheden af et besøg er således mellem 1 ½ og 3 timer afhængigt af dine ønsker.

Teknisk er det desværre kun muligt pt. at booke ét foredrag i systemet (fokus.ku.dk). Når du tilmelder dig, skal du derfor i kommentarfeltet angive

–      Mulige alternative tidspunkter/dage for besøg. Vi undersøger naturligvis først om tidspunktet, du har angivet i selve tilmeldingen, kan lade sig gøre.

–      Hvilke andet foredrag, du eventuelt ønsker. Du bedes skrive tre eller fem forskellige foredrag (afhængig af om du ønsker ét eller to foredrag) i prioriteret rækkefølge.

Praktisk info

Show
logo footer

KØBENHAVNS UNIVERSITET
Fokus.ku.dk er en del af Københavns Universitet.

WEB
Om websitet
Cookies og privatlivspolitik
Tilgængelighed

Kontakt

Henvendelser vedrørende de enkelte aktiviteter skal rettes til arrangøren af den pågældende aktivitet.

Besøg Pharma
besoegPHARMA@sund.ku.dk
logo footer

Tilmelding til Massespektrometri i din hverdag – hvor og hvordan?

Indlæser ...

Fokus.ku.dk kræver en moderne browser for at blive vist korrekt og ikke Internet Explorer, som du tilgår siden med. Vi anbefaler, at du fx installerer og bruger Chrome i stedet.