FOKUS - Københavns Universitets brobygningsportal

Komplekse tal og deres historie

Komplekse tal og deres historie

Når matematikere møder umulige opgaver udvider de ofte deres univers så opgaven kan løses alligevel. For eksempel kan et større tal ikke trækkes fra et mindre inden for de positive tal. Derfor udvider vi taluniverset med de negative tal. På samme måde leder den umulige ligning x2+1=0 os til at indføre de komplekse tal. Disse tal har mange smukke egenskaber. Ikke alene har ligningen nu løsninger, men man kan vise, at enhver n’te grads ligning har n løsninger. I foredraget skal vi se på, hvordan man kan regne med disse nye tal og hvordan man kan repræsentere dem geometrisk. Til slut følges deres historie fra 1500-tallets tænkte størrelser via 1700-tallets formelle udtryk til 1800-tallets tal i en talplan.

Til dette foredrag vil der være mulighed for at få en matematikstuderende til at fortælle om matematikstudiet, livet som studerende og give en kort rundvisning. Ønskes dette, så tilvælg “F04 Ekstra information om Matematikstudierne” i forbindelse med tilmeldingsproceduren.

Forudsætninger
Klassen skal have hørt om polynomier.

Tilmeldingen til gymnasiebesøg på SCIENCE er lukket for sommeren. Vi åbner igen i slutningen af august for besøg fra første del af september. Vi bruger tiden på at opdatere vores foredrag og øvelser, og det er muligt, at ikke alle tilbud er med næste studieår, ligesom der kan komme nye til. Vi sender besked ud med vores nyhedsmail, når tilmeldingen åbner igen. Du kan tilmelde dig nyhedsmailen her

logo footer

KØBENHAVNS UNIVERSITET
Fokus.ku.dk er en del af Københavns Universitet.

WEB
Om websitet
Cookies og privatlivspolitik
Tilgængelighed

Kontakt

Henvendelser vedrørende de enkelte aktiviteter skal rettes til arrangøren af den pågældende aktivitet.

Gymnasiebesøgsordningen på SCIENCE
logo footer

Tilmelding til Komplekse tal og deres historie

Det er kun 3 spørgsmål, og det hjælper os med at gøre fokus.ku.dk bedre.