fokus.ku.dk

Tilbud til gymnasiet og grundskolen

Besøg Økonomi – Hvem havner i luksusfælden? Er det mennesker, som blot uheldigvis er ramt af arbejdsløshed eller sygdom? Eller er det faktisk muligt at forudsige?

Besøg Økonomi – Hvem havner i luksusfælden? Er det mennesker, som blot uheldigvis er ramt af arbejdsløshed eller sygdom? Eller er det faktisk muligt at forudsige?

Fagligt oplæg: Hvem havner i luksusfælden? Er det mennesker, som blot uheldigvis er ramt af arbejdsløshed eller sygdom? Eller er det faktisk muligt at forudsige?

I fjernsynet kan vi i programmet ‘Luksusfælden’ følge danskere, der er fanget i onde spiraler af kviklån og forbrug, der langt fra stemmer overens med indtægten. Programmets værter optrevler de massive økonomiske problemer, men mange seere sidder måske alligevel tilbage med nogle spørgsmål.
Hvordan kunne det komme så vidt? Er mennesker i luksusfælden særligt uheldigt ramt af arbejdsløshed eller sygdom? Eller er det faktisk muligt at forudsige, hvem der ender i økonomiske problemer? Kan bestemte personlighedstræk øge sandsynligheden for at få økonomiske vanskeligheder? Og arver man finansiel adfærd fra sine forældre?
Foredraget viser, hvordan økonomer bruger eksperimenter og kæmpestore datamængder til at forstå og forudsige økonomisk adfærd.

Især relevant for fag: Samfundsfag

Foredragsholder: Professor Søren Leth-Petersen

Besøgsordning på Økonomisk Institut

Forskningen er til for samfundet, og vi vil meget gerne dele vores viden og nyeste forskningsresultater med din gymnasieklasse.

Besøgsordningen giver dig og din STX-, HF-, HTX, eller HHX-klasse mulighed for at komme på besøg og diskutere et økonomisk emne med en forsker.

Efter det faglige oplæg har vi tid til spørgsmål og debat. Og senere fortæller en studerende lidt bredere om økonomistudiet. Der kan I også blive klogere på økonomistuderendes erfaringer med studie, studenterjob og lignende,

Det samlede arrangement varer 1 time og 45 minutter.

OBS: Da foredragsholderen ikke altid er tilgængelig på et givet tidspunkt, er det vigtigt, at I tilmelder jer flere oplæg på Økonomisk Institut, samt angiver andre mulige tidspunkter for jer i kommentarfeltet.

logo footer

KØBENHAVNS UNIVERSITET
Fokus.ku.dk er en del af Københavns Universitet.

WEB
Om websitet
Cookies og privatlivspolitik
Tilgængelighed

Kontakt

Henvendelser vedrørende de enkelte aktiviteter skal rettes til arrangøren af den pågældende aktivitet.

Besøgsordning Økonomi
logo footer

Tilmelding til Besøg Økonomi – Hvem havner i luksusfælden? Er det mennesker, som blot uheldigvis er ramt af arbejdsløshed eller sygdom? Eller er det faktisk muligt at forudsige?

Hvem skal du i kontakt med?

Drejer din henvendelse sig om din booking, besøg, aflysninger eller ændringer og tilbud, så kig i bunden af det konkrete tilbuds side for kontaktoplysninger.

Drejer din henvendelse sig om systemet fokus.ku.dk eller tekniske problemer, så skriv til os på fokussupport@adm.ku.dk