Hvad er en kvantebit?

De fleste ved nok, hvad en bit er når vi taler om computere. Fremtidens kvantecomputer derimod, arbejder med kvantebit – men hvad er en kvantebit egentlig for en størrelse?

Kvantebits er for kvantecomputeren, hvad en klassisk bit er for en almindelig computer. I dette foredrag forklarer vi, hvad en kvantebit er, hvordan kvantebits bruges i f.eks. kryptering og vi sammenligner med en klassisk computer-bit for at få en bedre forståelse af ligheder og forskelle.

Til dette foredrag vil der være mulighed for at få en matematikstuderende til at fortælle om matematikstudiet, livet som studerende og give en kort rundvisning. Ønskes dette, så tilvælg “F04 Ekstra information om Matematikstudierne” i forbindelse med tilmeldingsproceduren.

Hjemmeopgaver
Foredraget vil indeholde et par hjemmeopgaverEfter foredraget har I mulighed for at arbejde videre med at eksperimentere med IBM Quantum

Forudsætninger
Dette foredrag kan tilpasses alle faglige niveauer.

Udbydes
Fra januar 2023

Gymnasiebesøgsordningen på SCIENCE

Tilmelding til Hvad er en kvantebit?

Det er kun 3 spørgsmål, og det hjælper os med at gøre fokus.ku.dk bedre.