F153 Hvad er en kvantebit?

Online-foredrag – arrangeres på zoom

De fleste ved nok, hvad en bit er når vi taler om computere. Fremtidens kvantecomputer derimod, arbejder med kvantebit – men hvad er en kvantebit egentlig for en størrelse?

Kvantebits er for kvantecomputeren, hvad en klassisk bit er for en almindelig computer. I dette foredrag forklarer vi, hvad en kvantebit er, hvordan kvantebits bruges i f.eks. kryptering og vi sammenligner med en klassisk computer-bit for at få en bedre forståelse af ligheder og forskelle.

Til dette foredrag vil der være mulighed for at få en matematikstuderende til at fortælle om matematikstudiet, livet som studerende og/eller give en kort rundvisning. Ønsker I det, så sæt kryds i “Rundvisning” ved bestilling.

Hjemmeopgaver
Foredraget vil indeholde et par hjemmeopgaverEfter foredraget har I mulighed for at arbejde videre med at eksperimentere med IBMs Q Experience: https://quantumexperience.ng.bluemix.net/qx/

Forudsætninger
Dette foredrag kan tilpasses alle faglige niveauer.

Udbydes
Hele året.

Tilmelding
For at vælge foredraget klik her, du vil blive henvist til SCIENCE hvor yderligere information og tilmelding til de forskellige foredrag/øvelser vil være tilgængelig.

Gymnasiebesøgsordningen på SCIENCE
gymnasiebesoeg@science.ku.dk

Tilmelding til F153 Hvad er en kvantebit?