F134 Halthed af heste: en statistisk analyse

Accelerationsmålinger bruges sommetider til at undersøge hvor symmetrisk en hest bevæger sig. Raske heste bevæger sig mere symmetrisk end halte heste, og idéen er derfor at bruge graden af asymmetri som et objektivt mål, eller en score, for graden af halthed.
I foredraget ser vi på sådanne accelerationsdata og udleder en symmetriscore. Vi bruger en normalfordeling til at lave en statistisk model for den naturlige variation hos raske heste og undersøger om scoren kan bruges til diagnosticering af halthed.

Til dette foredrag vil der være mulighed for at få en matematikstuderende til at fortælle om matematikstudiet, livet som studerende og give en kort rundvisning. Ønskes dette, så sæt kryds i rundvisning ved bestilling.

Forudsætninger
Dette foredrag kan tilpasses alle faglige niveauer.

Udbydes
Hele året

Tilmelding
For at vælge foredraget klik her, du vil blive henvist til SCIENCE hvor yderligere information og tilmelding til de forskellige foredrag/øvelser vil være tilgængelig.

Gymnasiebesøgsordningen på SCIENCE
gymnasiebesoeg@science.ku.dk