Halthed af heste: en statistisk analyse

Accelerationsmålinger bruges sommetider til at undersøge hvor symmetrisk en hest bevæger sig. Raske heste bevæger sig mere symmetrisk end halte heste, og idéen er derfor at bruge graden af asymmetri som et objektivt mål, eller en score, for graden af halthed.
I foredraget ser vi på sådanne accelerationsdata og udleder en symmetriscore. Vi bruger en normalfordeling til at lave en statistisk model for den naturlige variation hos raske heste og undersøger om scoren kan bruges til diagnosticering af halthed.

Til dette foredrag vil der være mulighed for at få en matematikstuderende til at fortælle om matematikstudiet, livet som studerende og give en kort rundvisning. Ønskes dette, så tilvælg “F04 Ekstra information om Matematikstudierne” i forbindelse med tilmeldingsproceduren.

Forudsætninger
Dette foredrag kan tilpasses alle faglige niveauer.

Udbydes
Hele året

Vi har lukket for tilmeldingen, men åbner igen i slutningen af august. Du kan fortsat se, hvilke øvelser og foredrag, vi har haft programmet i undervisningsåret 2021/22. Listen opdateres løbende – det præcise udbud kan ses, når vi åbner efter sommerferien. Vi sender besked ud med gymnasiebesøgsordningens nyhedsbrev, når vi åbner for tilmeldingen igen. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Gymnasiebesøgsordningen på SCIENCE

Tilmelding til Halthed af heste: en statistisk analyse

Det er kun 3 spørgsmål, og det hjælper os med at gøre fokus.ku.dk bedre.