FOKUS - Københavns Universitets brobygningsportal

Fra Meskalin til medicin

Fra Meskalin til medicin

Indhold:

En kort historisk perspektivering af området, der fører frem til, hvad det er man forstår ved psykedeliske forbindelser. Hvordan definerer man det? Hvad er det, de gør? Hvordan gør de det, og er der nogle anvendelsesmuligheder?

Gennem de seneste år er der fremkommet en række opsigtvækkende resultater fra diverse kliniske forsøg med psilocybin (det aktive stof i psykedeliske svampe – ”magic mushrooms”), der peger på, at disse forbindelser har stort klinisk potentiale inden for behandling af bl.a. angst, depression og afhængighed.

I foredraget kombineres internationale forskningsresultater med foredragsholderens egen forskning inden for området, der har fokuseret på undersøgelser af de såkaldte NBOMe-stoffer, der florerer på det grå marked, hvor de sælges under mange forskellige pseudonymer, bl.a. ”frimærker.” I forskningscenteret CIMBI i København anvendes en af disse NBOMe’r som sporstof til at visualisere den receptor, som de psykedeliske stoffer påvirker i hjernen. Historien bag udviklingen af dette sporstof indgår også i foredraget.

Underviser:

Jesper L. Kristensen, Institut for Lægemiddeldesign og Farmakologi

Praktisk info:
Elever med interesse for natur og sundhedsvidenskab generelt. Efter aftale kan der fokuseres på enten de kemiske eller biologiske aspekter.

Et besøg på PharmaSchool består typisk af en kort introduktion om farmaci-studiet (½ time) samt et eller to videnskabelige foredrag (hver af 1 times varighed). Du har mulighed for at tilvælge en rundvisning på PharmaSchool (½ time). Varigheden af et besøg er således mellem 1 ½ og 3 timer afhængigt af dine ønsker.

Teknisk er det desværre kun muligt pt. at booke ét foredrag i systemet (fokus.ku.dk). Når du tilmelder dig, skal du derfor i kommentarfeltet angive

–      Mulige alternative tidspunkter/dage for besøg. Vi undersøger naturligvis først om tidspunktet, du har angivet i selve tilmeldingen, kan lade sig gøre.

–      Hvilke andet foredrag, du eventuelt ønsker. Du bedes skrive tre eller fem forskellige foredrag (afhængig af om du ønsker ét eller to foredrag) i prioriteret rækkefølge.

Praktisk info

Show
logo footer

KØBENHAVNS UNIVERSITET
Fokus.ku.dk er en del af Københavns Universitet.

WEB
Om websitet
Cookies og privatlivspolitik
Tilgængelighed

Kontakt

Henvendelser vedrørende de enkelte aktiviteter skal rettes til arrangøren af den pågældende aktivitet.

Besøg Pharma
besoegPHARMA@sund.ku.dk
logo footer

Tilmelding til Fra Meskalin til medicin

Indlæser ...

Fokus.ku.dk kræver en moderne browser for at blive vist korrekt og ikke Internet Explorer, som du tilgår siden med. Vi anbefaler, at du fx installerer og bruger Chrome i stedet.