FOKUS - Københavns Universitets brobygningsportal

Fra hashforskning til fedmebehandling

Fra hashforskning til fedmebehandling

Indhold:

Det aktive stof i hash og marihuana er delta-9-tetrahydrocannabinol. Man har fundet ud af, at stoffet virker ved at aktivere cannabinoid-receptorer, som ellers aktiveres af kroppens egne cannabinoid-lignende stoffer – kaldet endocannabinoider.

Disse endocannabinoider er med til at regulere så forskellige fysiologiske mekanismer som appetitregulering og smerteopfattelse. Kemiske stoffer, der hæmmer cannabinoid-receptor-1, er under udvikling som appetithæmmende stoffer, der i kliniske forsøg har vist, at de kan få stærkt overvægtige patienter til at tabe sig.

Foredraget belyser udviklingen fra basal cannabinoid-forskning til, hvordan denne viden udnyttes til udvikling af lægemidler til behandling af blandt andet fedme og til rygeafvænning.

Underviser:

Harald S. Hansen, Institut for Lægemiddeldesign og Farmakologi

Praktisk info:

Et besøg på PharmaSchool består typisk af en kort introduktion om farmaci-studiet (½ time) samt et eller to videnskabelige foredrag (hver af 1 times varighed). Du har mulighed for at tilvælge en rundvisning på PharmaSchool (½ time). Varigheden af et besøg er således mellem 1 ½ og 3 timer afhængigt af dine ønsker.

Teknisk er det desværre kun muligt pt. at booke ét foredrag i systemet (fokus.ku.dk). Når du tilmelder dig, skal du derfor i kommentarfeltet angive

–      Mulige alternative tidspunkter/dage for besøg. Vi undersøger naturligvis først om tidspunktet, du har angivet i selve tilmeldingen, kan lade sig gøre.

–      Hvilke andet foredrag, du eventuelt ønsker. Du bedes skrive tre eller fem forskellige foredrag (afhængig af om du ønsker ét eller to foredrag) i prioriteret rækkefølge.

Praktisk info

Show
logo footer

KØBENHAVNS UNIVERSITET
Fokus.ku.dk er en del af Københavns Universitet.

WEB
Om websitet
Cookies og privatlivspolitik
Tilgængelighed

Kontakt

Henvendelser vedrørende de enkelte aktiviteter skal rettes til arrangøren af den pågældende aktivitet.

Besøg Pharma
besoegPHARMA@sund.ku.dk
logo footer

Tilmelding til Fra hashforskning til fedmebehandling

Indlæser ...

Fokus.ku.dk kræver en moderne browser for at blive vist korrekt og ikke Internet Explorer, som du tilgår siden med. Vi anbefaler, at du fx installerer og bruger Chrome i stedet.