fokus.ku.dk

Tilbud til gymnasiet og grundskolen

Hvad bør en option koste?

Hvad bør en option koste?

En option giver ret, men ikke pligt, til at gøre “et eller andet”, f.eks. at købe en aktie til en på forhånd aftalt kurs.

Der handles optioner i “ren finansiel form” for svimlende beløb på alverdens børser, hvor de giver mulighed for både forsikring og spekulation. Ganske mange andre steder finder vi også optionslignende egenskaber; husejeres mulighed for førtidig låneindfrielse, pensionskassers rentegarantier, incitamentsbaseret aflønning, medicinal/biotek-virksomheders mulighed for at afbryde forskningsprojekter undervejs osv.

En option har tydeligvis en positiv værdi for dens ejer, men hvilken og hvorfor?
I foredraget skal vi først se på en simpel model og forklare, hvordan finansielle optioner her kan værdiansættes. Senere illustrerer vi hvordan – med computeren som uvurderligt hjælpemiddel – mere avancerede og realistiske modeller kan opbygges og behandles.

Litteraturforslag til projekter og opgaver
denne hjemmeside har vi samlet følgende som I med fordel kan supplere undervisningen med:

På Københavns Fondsbørs’ hjemmeside kan man finde priser (også kaldet kurser eller præmier) for en række optioner, tillige med forskelligt baggrundsmateriale. (Københavns Fondsbørs er et gammelt navn — det formelt korrekte for tiden er NASDAQ OMX Nordic; forfærdeligt.)

Forudsætninger
Dette foredrag kan tilpasses alle faglige niveauer.

Tilmeldingen til gymnasiebesøg på SCIENCE er lukket, mens vi opdaterer vores tilbud. Vi har ladet vores tilbud blive i systemet, så du kan se, hvad vi tilbød i det forgangne studieår – der kan forekomme ændringer.

Vi åbner for tilmelding til studieåret 24/25 i sidste halvdel af august, hvor vores undervisere kender deres kalendere, og den almindelige undervisning på fakultetet er planlagt, så vi har mulighed for at booke lokaler til gymnasiebesøg.

Vi sender besked ud med vores nyhedsbrev, når tilmeldingen åbner igen. Abonnerer du ikke allerede på nyhedsbrevet, kan du sende en mail til gymnasiebesoeg@science.ku.dk.  Skriv “Abonner på nyhedsbrev” i emnefeltet, så opretter vi dig.

Praktisk info

ID: F135
60 minutter
Gymnasie
Erhvervsøkonomi, International økonomi, Matematik, Økonomisk grundforløb
logo footer

KØBENHAVNS UNIVERSITET
Fokus.ku.dk er en del af Københavns Universitet.

WEB
Om websitet
Cookies og privatlivspolitik
Tilgængelighed

Kontakt

Henvendelser vedrørende de enkelte aktiviteter skal rettes til arrangøren af den pågældende aktivitet.

Gymnasiebesøgsordningen på SCIENCE
logo footer

Tilmelding til Hvad bør en option koste?

Hvem skal du i kontakt med?

Drejer din henvendelse sig om din booking, besøg, aflysninger eller ændringer og tilbud, så kig i bunden af det konkrete tilbuds side for kontaktoplysninger.

Drejer din henvendelse sig om systemet fokus.ku.dk eller tekniske problemer, så skriv til os på fokussupport@adm.ku.dk