Antibiotikaresistente bakterier: Mekanismer og konsekvenser

Vi zoomer ind på de antibiotikaresistente bakterier, deres mekanismer og deres konsekvenser.

Hvad er antibiotika? Hvor bruger vi antibiotika til dyr og mennesker? Hvorfor er det et problem, når bakterier bliver resistente? Hvad er mekanismerne bag resistens? Hvor mange resistente bakterier ser vi i Danmark? Hvordan kan bakterier smitte hinanden med resistens? I dette foredrag vil vi kigge nærmere på nogle af de helt store spørgsmål omkring antibiotika og den måde vi bruger det på i dag.

Vælger I dette foredrag, får I automatisk et oplæg om SCIENCEs uddannelser (ca. 30 min.).

Anbefalet litteratur

Varighed: 45 minutter + 30 minutters oplæg om SCIENCEs uddannelser

Forudsætninger
Dette foredrag kan tilpasses alle faglige niveauer.

Udbydes

Hele året

Vi har lukket for tilmeldingen, men åbner igen i slutningen af august. Du kan fortsat se, hvilke øvelser og foredrag, vi har haft programmet i undervisningsåret 2021/22. Listen opdateres løbende – det præcise udbud kan ses, når vi åbner efter sommerferien. Vi sender besked ud med gymnasiebesøgsordningens nyhedsbrev, når vi åbner for tilmeldingen igen. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Gymnasiebesøgsordningen på SCIENCE

Tilmelding til Antibiotikaresistente bakterier: Mekanismer og konsekvenser

Det er kun 3 spørgsmål, og det hjælper os med at gøre fokus.ku.dk bedre.