FOKUS - Københavns Universitets brobygningsportal

DNA & liv 2024

DNA & liv 2024

Undervisningsforløbet DNA & liv består af et heldagsbesøg i DNAlab, Statens Naturhistoriske Museums undervisningslaboratorium for gymnasieklasser. Deltagelsen i DNA & liv giver klassen en enestående mulighed for at arbejde aktivt med molekylærbiologi, biodiversitet, økologi og populationsbiologi.

I DNAlab arbejder eleverne med artsbestemmelse og metodesammenligning. Ved hjælp af realtime-PCR og artsspecifikke primere og prober undersøger eleverne miljø-DNA fra havvand og brakvand, hvor de eftersøger DNA fra udvalgte arter. Resultaterne skal give ny information om de enkelte arter, samspillet imellem dem, og sammenhængene med klimaforandringer, næringsudledning, fiskeri og andre menneskelige påvirkninger.  Desuden arbejder eleverne med klassisk artsbestemmelse af fisk ved hjælp af morfologiske karakteristika. Eleverne analyserer og fortolker selv deres resultater, som de får med hjem til efterbearbejdning på skolen.

Har du og din klasse allerede selv deltaget i feltarbejde og indsamlet prøver og data fra et lokalt vandmiljø, så angiv gerne dette i kommentarfeltet.

DNAlab er på Universitetsparken 15, 2100 København Ø (det tidligere Zoologisk Museum).

I de lokalerne har vi plads til max 24 elever pr. dag. Antal ledig pladser er ledige elevpladser for den pågældende dato. Flere klasser kan tilmeldes samme dag, max 24 elever i alt.

OBS! Selve museet og udstillingerne er lukket. Klasser der deltager i DNA & liv har fået ekstraordinær mulighed for at benytte DNALab, som stadig er placeret i bygningen for det tidligere Zoologisk Museum. I forbindelse med dette skal klassen være opmærksom på følgende: 

  • Det er ikke muligt at besøge udstillinger i forbindelse med besøget i DNA & liv.
  • Der er ikke mulighed for at købe mad eller drikke på museet.
  • Museet vil være lukket ved ankomst. Dagens underviser tager imod klassen og viser vejen op til DNALab.

Bookingbekræftelse: Efter succesfuldt, gennemført tilmelding vil du modtage en automatisk genereret mail fra bookingssystemet Fokus, med angivelse af hvilke oplysninger du har angivet ved tilmeldingen.

Se praktiske oplysninger om besøget her.

Læs mere på www.dnaogliv.dk eller skriv til dnalab@snm.ku.dk

Pris: Det koster 125 kr. pr. gymnasieelev at deltage i DNA & liv, og det er gratis for lærere. Ved for sent afbud eller udeblivelse vil der opkrævet det fulde beløb for antal elever der er angivet ved tilmelding.

Betaling: Ved tilmelding angives skolens EAN eller CVR-nr. Efter besøget vil der blive sendt en elektronisk faktura. Skulle deltagerantallet på dagen have ændret sig i forhold til dét angivet på tilmeldingen bedes læreren sende en mail til dnalab@snm.ku.dk herom.

Universitetsparken 15, København Ø | Biologi og bioteknologi | 6 timer | max 24 elever |  125 kr. pr. elev

Praktisk info

Pris: 125.00 DKK
60 minutter
Gymnasie
Biologi, Bioteknologi
logo footer

KØBENHAVNS UNIVERSITET
Fokus.ku.dk er en del af Københavns Universitet.

WEB
Om websitet
Cookies og privatlivspolitik
Tilgængelighed

Kontakt

Henvendelser vedrørende de enkelte aktiviteter skal rettes til arrangøren af den pågældende aktivitet.

DNA Lab
logo footer

Tilmelding til DNA & liv 2024

Indlæser ...

Hvem skal du i kontakt med?

Drejer din henvendelse sig om din booking, besøg, aflysninger eller ændringer og tilbud, så kig i bunden af det konkrete tilbuds side for kontaktoplysninger.

Drejer din henvendelse sig om systemet fokus.ku.dk eller tekniske problemer, så skriv til os på fokussupport@adm.ku.dk