Det indsamlede menneske: Skoleomvisning på Medicinsk Museion

Et besøg på Medicinsk Museion giver jer nærværende og overraskende vinkler på krop, sygdom og sundhed i fortid og nutid.

Skoleomvisningen Det indsamlede menneske kommer tæt på skeletter, organer, celler og DNA. Hør hvordan kroppen fra oplysningstiden til i dag er blevet brugt som lægevidenskabens råmateriale.

Med udgangspunkt i udstillingens mange humane præparater fokuserer omvisningen på, hvordan den menneskelige krop fra slutningen af 1700-tallet og frem til i dag er blevet indsamlet med henblik på forskning og undervisning. Udstillingen viser historiske samlinger af fostre, knogler, organer, men også nutidig indsamling af kroppe i biobankernes frysere. Er du mon selv indsamlet?

Praktisk information

Skoleomvisningen varer 1 time, og kan målrettes grundskolens ældste klasser, ungdomsuddannelser og videregående uddannelser.

Book din skoleomvisning

Skoleomvisninger for max. 30 personer tirsdag til fredag koster 750 DKK.
Skoleomvisninger på andre tidspunkter kan arrangeres. Prisen er 2500 DKK for max 30 personer. Kontakt os på museion-booking@sund.ku.dk eller tlf. 3532 3800 (mandag-fredag kl. 10-14).

Foto: Simon Skipper

Malthe Kouassi Bjerregaard