fokus.ku.dk

Tilbud til gymnasiet og grundskolen

Den retfærdige by: en byvandring med fokus på social bæredygtig udvikling af København

Den retfærdige by: en byvandring med fokus på social bæredygtig udvikling af København

Storbyen er i dag rammen om langt de fleste danskeres hverdags- og arbejdsliv, og der er stadig flere og flere mennesker, der vælger at bosætte sig i storbyen. Det gør byen til et sted fyldt af modsætningsfyldte processer og sociale konflikter. Et centralt spørgsmål i denne tid er derfor, hvem der har retten til at opholde sig i, bestemme over og deltage i udviklingen af byen, og hvilken by, vi ønsker os i fremtiden.

Med en guidet byvandring på Nørrebro i København, belyser og reflekterer dette forløb over disse udfordringer med fokus på nogle af de sociale konflikter, der har været på Nørrebro gennem tiden, og de spor de har sat i bydelens udvikling i dag. Vi besøger blandt andet Blågårds Plads, hvor vi taler om bysanering og social modstand; Korsgade og Folkets Park (BZ-bevægelsen, Folkets Hus og byggeren); Jagtvej 69 (Ungdomshuset og nedrivning), Jægersborggade (fattigt arbejderkvarter med lokum i gården til hip shoppinggade med kunsthåndværk og gourmet) og Nørrenbroparken (konflikten om de grønne parker). Vi afslutter turen ved Superkilen, hvor vi taler om projektet og visionerne bag det farvestrålende byrum.

Tilmeldingen til gymnasiebesøg på SCIENCE er lukket, mens vi opdaterer vores tilbud. Vi har ladet vores tilbud blive i systemet, så du kan se, hvad vi tilbød i det forgangne studieår – der kan forekomme ændringer.

Vi åbner for tilmelding til studieåret 24/25 i sidste halvdel af august, hvor vores undervisere kender deres kalendere, og den almindelige undervisning på fakultetet er planlagt, så vi har mulighed for at booke lokaler til gymnasiebesøg.

Vi sender besked ud med vores nyhedsbrev, når tilmeldingen åbner igen. Abonnerer du ikke allerede på nyhedsbrevet, kan du sende en mail til gymnasiebesoeg@science.ku.dk.  Skriv “Abonner på nyhedsbrev” i emnefeltet, så opretter vi dig.

Praktisk info

ID: Ø60
60 minutter
Gymnasie
Historie, Naturgeografi, Samfundsfag
logo footer

KØBENHAVNS UNIVERSITET
Fokus.ku.dk er en del af Københavns Universitet.

WEB
Om websitet
Cookies og privatlivspolitik
Tilgængelighed

Kontakt

Henvendelser vedrørende de enkelte aktiviteter skal rettes til arrangøren af den pågældende aktivitet.

Gymnasiebesøgsordningen på SCIENCE
logo footer

Tilmelding til Den retfærdige by: en byvandring med fokus på social bæredygtig udvikling af København

Hvem skal du i kontakt med?

Drejer din henvendelse sig om din booking, besøg, aflysninger eller ændringer og tilbud, så kig i bunden af det konkrete tilbuds side for kontaktoplysninger.

Drejer din henvendelse sig om systemet fokus.ku.dk eller tekniske problemer, så skriv til os på fokussupport@adm.ku.dk