FOKUS - Københavns Universitets brobygningsportal

Biolink – enzymer og antibiotikaresistens

Biolink – enzymer og antibiotikaresistens

Antibiotikaresistens er i fokus når vi sammen med klassen laver tre øvelser med proteinoprensning, enzymkinetik og lader eleverne teste deres egen medicin.

BIOlink er et øvelsestilbud til HTX- og STX-klasser med fagene biologi, kemi og/eller bioteknologi som højniveaufag. Klassen opdeles i to, hvoraf hver halvdel af klassen laver én af de to øvelser:

  1. Proteinoprensing og test din egen medicin
  2. Enzymkinetik

Øvelserne omhandler samme tema -antibiotikaresistens – og tager udgangspunkt i et nyfundent enzym NDM-1, der gør bakterier multiresistente overfor al kendt antibiotika. Enzymet kan blive en væsentlig trussel mod menneskets sundhedstilstand.

Øvelserne udføres i de topmoderne klasse-1-laboratorier på Biologisk Institut i Københavns Biocenter. Vi arbejder med det ufarlige enzym beta-lactamase, der er let at arbejde med og giver lynhurtige resultater. Det er rutinerede biokemi- og biologistuderende, der står for undervisningen.

Forberedelse
Klassen kan forberede sig ved at gå ind på Biolink-hjemmesiden hvorfra der kan downloades øvelsesvejledninger i højre bjælke.

Forudsætninger
Bioteknologi A, Biologi A i kombination med Kemi B, Kemi A i kombination med Biologi A/B eller, for HTX-klasser, Teknikfag A, Proces, levnedsmiddel og sundhed

Ser du ingen tider, skyldes det, at alle tider er fuldt booket. Det er ikke muligt at blive skrevet op til bestemte datoer.

Praktisk info

Gymnasie
Biologi, Bioteknologi
logo footer

KØBENHAVNS UNIVERSITET
Fokus.ku.dk er en del af Københavns Universitet.

WEB
Om websitet
Cookies og privatlivspolitik
Tilgængelighed

Kontakt

Henvendelser vedrørende de enkelte aktiviteter skal rettes til arrangøren af den pågældende aktivitet.

BIOLINK
logo footer

Tilmelding til Biolink – enzymer og antibiotikaresistens

Indlæser ...

Hvem skal du i kontakt med?

Drejer din henvendelse sig om din booking, besøg, aflysninger eller ændringer og tilbud, så kig i bunden af det konkrete tilbuds side for kontaktoplysninger.

Drejer din henvendelse sig om systemet fokus.ku.dk eller tekniske problemer, så skriv til os på fokussupport@adm.ku.dk