fokus.ku.dk

Tilbud til gymnasiet og grundskolen

Besøg Økonomi – Finansielle Bobler

Besøg Økonomi – Finansielle Bobler

Fagligt oplæg: Finansielle Bobler

Hvordan forstår vi bedst bobler i aktivpriser? Hjælper det at trække paralleller til boble-fænomener i andre sociale sammenhænge? Aktivpriser stiger i visse perioder til overraskende højder, for snart at falde tilbage til normalen. Nyere modeller for sådanne bobler inddrager forskelle i information: hvis andre køber aktivet op, ved de så noget reelt om aktivet, som skulle give mig anledning til at følge trop? Er en prisstigning i sig selv et godt tegn for aktivets værdi? Tilsvarende på internettet: hvor overbevisende er det, hvis et opslag får mange likes? Hvis en sælger er højt bedømt i online-auktioner? Hvor analoge er disse fænomener?

Især relevant for fag: Matematik , Samfundsfag , Erhvervsøkonomi

Foredragsholder: Professor Peter Norman Sørensen

Besøgsordning på Økonomisk Institut

Forskningen er til for samfundet, og vi vil meget gerne dele vores viden og nyeste forskningsresultater med din gymnasieklasse.

Besøgsordningen giver dig og din STX-, HF-, HTX, eller HHX-klasse mulighed for at komme på besøg og diskutere et økonomisk emne med en forsker.

Efter det faglige oplæg har vi tid til spørgsmål og debat. Og senere fortæller en studerende lidt bredere om økonomistudiet. Der kan I også blive klogere på økonomistuderendes erfaringer med studie, studenterjob og lignende,

Det samlede arrangement varer 1 time og 45 minutter.

OBS: Da foredragsholderen ikke altid er tilgængelig på et givet tidspunkt, er det vigtigt, at I tilmelder jer flere oplæg på Økonomisk Institut, samt angiver andre mulige tidspunkter for jer i kommentarfeltet.

Praktisk info

60 minutter
Gymnasie
Erhvervsøkonomi, Matematik, Samfundsfag
logo footer

KØBENHAVNS UNIVERSITET
Fokus.ku.dk er en del af Københavns Universitet.

WEB
Om websitet
Cookies og privatlivspolitik
Tilgængelighed

Kontakt

Henvendelser vedrørende de enkelte aktiviteter skal rettes til arrangøren af den pågældende aktivitet.

Besøgsordning Økonomi
logo footer

Tilmelding til Besøg Økonomi – Finansielle Bobler

Hvem skal du i kontakt med?

Drejer din henvendelse sig om din booking, besøg, aflysninger eller ændringer og tilbud, så kig i bunden af det konkrete tilbuds side for kontaktoplysninger.

Drejer din henvendelse sig om systemet fokus.ku.dk eller tekniske problemer, så skriv til os på fokussupport@adm.ku.dk