FOKUS - Københavns Universitets brobygningsportal

Besøg Økonomi – Familiedannelse

Besøg Økonomi – Familiedannelse

Fagligt oplæg: Familiedannelse: Ægteskaber, børn, arbejdsdeling og skilsmisse

Hvem gifter sig med hvem, hvorfor får folk børn, hvad betyder børn for arbejdslivet, hvordan fordeles arbejdet i familien, og hvorfor bliver folk skilt? Det er centrale spørgsmål, som økonomisk teori kan bidrage til at forklare. Foredraget beskriver udviklingen i familiernes liv og forhold i de seneste 50 år ud fra data, statistik og analyser. Og foredraget trækker på økonomisk teori til at forklare udviklingstendenser for familierne.

Især relevant for fag: Samfundsfag

Foredragsholder: Lektor Mette Gørtz

Besøgsordning på Økonomisk Institut

Forskningen er til for samfundet, og vi vil meget gerne dele vores viden og nyeste forskningsresultater med din gymnasieklasse.

Besøgsordningen giver dig og din STX-, HF-, HTX, eller HHX-klasse mulighed for at komme på besøg og diskutere et økonomisk emne med en forsker.

Efter det faglige oplæg har vi tid til spørgsmål og debat. Og senere fortæller en studerende lidt bredere om økonomistudiet. Der kan I også blive klogere på økonomistuderendes erfaringer med studie, studenterjob og lignende,

Det samlede arrangement varer 1 time og 45 minutter.

OBS: Da foredragsholderen ikke altid er tilgængelig på et givet tidspunkt, er det vigtigt, at I tilmelder jer flere oplæg på Økonomisk Institut, samt angiver andre mulige tidspunkter for jer i kommentarfeltet.

Praktisk info

1 hour 45 min
Gymnasie
Samfundsfag
logo footer

KØBENHAVNS UNIVERSITET
Fokus.ku.dk er en del af Københavns Universitet.

WEB
Om websitet
Cookies og privatlivspolitik
Tilgængelighed

Kontakt

Henvendelser vedrørende de enkelte aktiviteter skal rettes til arrangøren af den pågældende aktivitet.

Besøgsordning Økonomi
logo footer

Tilmelding til Besøg Økonomi – Familiedannelse

Det er kun 3 spørgsmål, og det hjælper os med at gøre fokus.ku.dk bedre.

Fokus.ku.dk kræver en moderne browser for at blive vist korrekt og ikke Internet Explorer, som du tilgår siden med. Vi anbefaler, at du fx installerer og bruger Chrome i stedet.