FOKUS - Københavns Universitets brobygningsportal

Besøg Økonomi – Får politikere for meget i løn?

Besøg Økonomi – Får politikere for meget i løn?

Fagligt oplæg: Får politikere for meget i løn?

Med jævne mellemrum støder man på diskussioner om, hvorvidt folketingsmedlemmer og ministre får for meget i løn. Dette foredrag bruger økonomisk teori og metode til at belyse spørgsmålet omkring, hvad der er det rette lønniveau for politikere. Først gennemgås forskellige grunde til, at det kunne være en god ide at have et højere eller lavere lønniveau for politikere. Dernæst gennemgås en række nye empiriske studier, som underøger effekten af politikeres lønniveau i praksis.

Især relevant for fag: Samfundsfag

Foredragsholder: Forskningsadjunkt Nicolaj A. Harmon

Besøgsordning på Økonomisk Institut

Forskningen er til for samfundet, og vi vil meget gerne dele vores viden og nyeste forskningsresultater med din gymnasieklasse.

Besøgsordningen giver dig og din STX-, HF-, HTX, eller HHX-klasse mulighed for at komme på besøg og diskutere et økonomisk emne med en forsker.

Efter det faglige oplæg har vi tid til spørgsmål og debat. Og senere fortæller en studerende lidt bredere om økonomistudiet. Der kan I også blive klogere på økonomistuderendes erfaringer med studie, studenterjob og lignende,

Det samlede arrangement varer 1 time og 45 minutter.

OBS: Da foredragsholderen ikke altid er tilgængelig på et givet tidspunkt, er det vigtigt, at I tilmelder jer flere oplæg på Økonomisk Institut, samt angiver andre mulige tidspunkter for jer i kommentarfeltet.

Praktisk info

1 hour 45 min
Gymnasie
Samfundsfag
logo footer

KØBENHAVNS UNIVERSITET
Fokus.ku.dk er en del af Københavns Universitet.

WEB
Om websitet
Cookies og privatlivspolitik
Tilgængelighed

Kontakt

Henvendelser vedrørende de enkelte aktiviteter skal rettes til arrangøren af den pågældende aktivitet.

Besøgsordning Økonomi
logo footer

Tilmelding til Besøg Økonomi – Får politikere for meget i løn?

Det er kun 3 spørgsmål, og det hjælper os med at gøre fokus.ku.dk bedre.

Fokus.ku.dk kræver en moderne browser for at blive vist korrekt og ikke Internet Explorer, som du tilgår siden med. Vi anbefaler, at du fx installerer og bruger Chrome i stedet.