FOKUS - Københavns Universitets brobygningsportal

Besøg Økonomi – Eksploderer uligheden i Danmark?

Besøg Økonomi – Eksploderer uligheden i Danmark?

Fagligt oplæg: Eksploderer uligheden i Danmark?

Den globale ulighed er enorm og hastigt voksende, og kun 8 mænd ejer det samme som den fattigste halvdel af befolkningen. Sådanne overskrifter bringes med jævne mellemrum i medierne, hvor det i de senere år er lykkedes bl.a. den franske økonom Thomas Piketty at sætte ulighed på dagsordenen på den globale politiske scene med dystre fremtidsudsigter for uligheden i verden. Men ser det helt så slemt ud i Danmark? I dette foredrag ser vi på udviklingen i ulighed globalt og i Danmark, hvordan man måler ulighed, hvad det var Piketty egentlig sagde, og hvem der så skal frygte fremtiden i Danmark.

Især relevant for fag: Samfundsfag

Foredragsholder: Adjunkt Simon Halphen Boserup

Besøgsordning på Økonomisk Institut

Forskningen er til for samfundet, og vi vil meget gerne dele vores viden og nyeste forskningsresultater med din gymnasieklasse.

Besøgsordningen giver dig og din STX-, HF-, HTX, eller HHX-klasse mulighed for at komme på besøg og diskutere et økonomisk emne med en forsker.

Efter det faglige oplæg har vi tid til spørgsmål og debat. Og senere fortæller en studerende lidt bredere om økonomistudiet. Der kan I også blive klogere på økonomistuderendes erfaringer med studie, studenterjob og lignende,

Det samlede arrangement varer 1 time og 45 minutter.

OBS: Da foredragsholderen ikke altid er tilgængelig på et givet tidspunkt, er det vigtigt, at I tilmelder jer flere oplæg på Økonomisk Institut, samt angiver andre mulige tidspunkter for jer i kommentarfeltet.

logo footer

KØBENHAVNS UNIVERSITET
Fokus.ku.dk er en del af Københavns Universitet.

WEB
Om websitet
Cookies og privatlivspolitik
Tilgængelighed

Kontakt

Henvendelser vedrørende de enkelte aktiviteter skal rettes til arrangøren af den pågældende aktivitet.

Besøgsordning Økonomi
logo footer

Tilmelding til Besøg Økonomi – Eksploderer uligheden i Danmark?

Det er kun 3 spørgsmål, og det hjælper os med at gøre fokus.ku.dk bedre.