Foredraget handler om gastronomiens rolle i fransk litteratur. Hvor madanmeldere, kogebogsforfattere, turistbureauer alle fejrer fransk gastronomi som noget historisk særligt og ekcellent, kan man konstatere at fransk litteratur har haft et anderledes kritisk syn på sin egen madkultur. Foredraget fokuserer på udvalgte litterære mad- og bordpassager fra Rousseau til Michel Houellebecq, der tilsammen danner en slags kritisk gastronomihistorie.
Varighed 2 timer
Forberedelse
Forberedelsesmateriale sendes til gymnasiet inden besøget.
Forslag til efterbehandling hjemme på gymnasiet Undersøge gastronomi i fransk film
Tilmelding til Besøg Fransk: Gastronomi i fransk litteratur
Hvem skal du i kontakt med?
Drejer din henvendelse sig om din booking, besøg, aflysninger eller ændringer og tilbud, så kig i bunden af det konkrete tilbuds side for kontaktoplysninger.
Drejer din henvendelse sig om systemet fokus.ku.dk eller tekniske problemer, så skriv til os på fokussupport@adm.ku.dk