Bæredygtig byudvikling og centrale samfundsdilemmaer: En tur gennem København

Byen er i dag rammen om langt de fleste danskeres hverdags- og arbejdsliv og byerne ændrer i disse år karakter. De skal være stedet for bæredygtige løsninger på fremtidens udfordringer mht. fx velfærdsudviklingen, social og økonomisk ulighed, forbrugsmønstrene, mobiliteten, erhvervsudviklingen, kulturlivet og klimakrisen. Samtidig skal byerne danne ramme om de modsætninger og dilemmaer disse løsninger indebærer.

Dette forløb belyser og reflekterer over disse udfordringer med fokus på Københavns udvikling og dilemmaer. Vi ser bl.a. på den grønne by, de økonomiske og sociale konsekvenser af den øgede bykonkurrence, hvor fokus i dag er på kulturby og herlighedsværdier. Vi ser på ændringerne i byens befolkning og den sociale og geografiske ulighed herunder segregation og gentrificering. Vi ser på den konkrete byomdannelse som et resultat af Københavns vækst i det 21. århundrede og de nye dagsordner i byen. Vi diskuterer, hvordan planlægningen kan være med til at skabe byens fremtid.

Øvelsen består af to elementer: A) en forelæsning om Københavns nyere udvikling med efterfølgende spørgsmål og diskussion – ca. 45 min. B) en byvandring, som i praksis viser byomdannelsen i København – ca. 90 min.

Se ’Gentænk byen’ og læs fx de fire introduktioner til temaerne

Se ’Den grænseløse by’ og læs fx dele af ’Ny økonomi i byen’

fokussupport@adm.ku.dk

Hvis du har kommentarer eller spørgsmål til de enkelte tilbud, så skriv direkte til arrangøren.

Du finder kontaktinformationen under det enkelte tilbud.

Tilmelding til Bæredygtig byudvikling og centrale samfundsdilemmaer: En tur gennem København

Det er kun 3 spørgsmål, og det hjælper os med at gøre fokus.ku.dk bedre.