FOKUS - Københavns Universitets brobygningsportal

Bæredygtig byudvikling og centrale samfundsdilemmaer: En tur gennem København

Bæredygtig byudvikling og centrale samfundsdilemmaer: En tur gennem København

Byen er i dag rammen om langt de fleste danskeres hverdags- og arbejdsliv og byerne ændrer i disse år karakter. De skal være stedet for bæredygtige løsninger på fremtidens udfordringer mht. fx velfærdsudviklingen, social og økonomisk ulighed, forbrugsmønstrene, mobiliteten, erhvervsudviklingen, kulturlivet og klimakrisen. Samtidig skal byerne danne ramme om de modsætninger og dilemmaer disse løsninger indebærer.

Dette forløb belyser og reflekterer over disse udfordringer med fokus på Københavns udvikling og dilemmaer. Vi ser bl.a. på den grønne by, de økonomiske og sociale konsekvenser af den øgede bykonkurrence, hvor fokus i dag er på kulturby og herlighedsværdier. Vi ser på ændringerne i byens befolkning og den sociale og geografiske ulighed herunder segregation og gentrificering. Vi ser på den konkrete byomdannelse som et resultat af Københavns vækst i det 21. århundrede og de nye dagsordner i byen. Vi diskuterer, hvordan planlægningen kan være med til at skabe byens fremtid.

Øvelsen består af to elementer: A) en forelæsning om Københavns nyere udvikling med efterfølgende spørgsmål og diskussion – ca. 45 min. B) en byvandring, som i praksis viser byomdannelsen i København – ca. 90 min.

Se ’Gentænk byen’ og læs fx de fire introduktioner til temaerne

Se ’Den grænseløse by’ og læs fx dele af ’Ny økonomi i byen’

logo footer

KØBENHAVNS UNIVERSITET
Fokus.ku.dk er en del af Københavns Universitet.
fokussupport@adm.ku.dk

WEB

Om websitet

Cookies og privatlivspolitik

Tilgængelighed

Kontakt

Hvis du har kommentarer eller spørgsmål til de enkelte tilbud, så skriv direkte til arrangøren.

Du finder kontaktinformationen under det enkelte tilbud.

logo footer

Tilmelding til Bæredygtig byudvikling og centrale samfundsdilemmaer: En tur gennem København

Indlæser ...

Det er kun 3 spørgsmål, og det hjælper os med at gøre fokus.ku.dk bedre.

Fokus.ku.dk kræver en moderne browser for at blive vist korrekt og ikke Internet Explorer, som du tilgår siden med. Vi anbefaler, at du fx installerer og bruger Chrome i stedet.