Er der gift i vand? (HØ05)

Hjemmeøvelse. Hvordan måler man giftighed? Og hvordan fastsætter man grænseværdier?

Formål:

At teste giftigheden af forskellige husholdningskemikalier overfor krebsdyret Artemia salina.

–Hvordan måler man giftighed? Og hvordan fastsætter man grænseværdier?

Udførsel: Beskrevet i vejledningen

Maksimalt antal elever: 25

Litteraturforslag til projekter og opgaver: Find avis-artikler, der omhandler ”gift”. Det kan være pesticider i grundvand, fødevarer eller i miljøet, tilsætningsstoffer til fødevarer etc. Af fagligt læsestof kan Poul Bjerregårds bog ”Økotoksikologi” anbefales eller andre fagbøger der omhandler emnet, afhængigt om klassens fokus er på human-toksikologi, økotoksikologi, eller på bestemte stof-grupper som f.eks. pesticider, hormonforstyrrende stoffer el.lig.

Lykke Thostrup
lyt@science.ku.dk

Tilmelding til Er der gift i vand? (HØ05)