FOKUS - Københavns Universitets brobygningsportal

Den Danske Værdiundersøgelse – Sociologisk Institut

Den Danske Værdiundersøgelse – Sociologisk Institut

Den danske værdiundersøgelse er en del af en omfattende international spørgeskemaundersøgelse, The European Values Survey, som blev gennemført første gang i 1981, dernæst i 1990 og 1999 samt nu igen i 2008. Hver gang er der blevet benyttet det samme spørgeskema i alle de deltagende landene (i år 44 lande). Skemaet tilpasses fra gang til gang, men der er stadig omkring 80 pct. af spørgsmålene, der går igen. I 1990, 1999 og nu igen i 2008 er det SFI Survey, der har stået for dataindsamlingen, og det har hver gang været Forskningsrådet for Samfund og Erhverv, der har finansieret undersøgelsen.

Værdiundersøgelsen omfatter værdier på adskillige områder blandt andet arbejde, politik, familie samt individets overordnede moral. Vi er interesserede i både værdierne inden for hvert enkeltområde, for deres forandringer over tid og for sammenhænge mellem værdier på de forskellige områder.

Se mere på Den Danske Værdiundersøgelse.

Praktisk info

Show
logo footer

KØBENHAVNS UNIVERSITET
Fokus.ku.dk er en del af Københavns Universitet.

WEB
Om websitet
Cookies og privatlivspolitik
Tilgængelighed

Kontakt

Henvendelser vedrørende de enkelte aktiviteter skal rettes til arrangøren af den pågældende aktivitet.

Søren Hedegaard Sørensen
shs@samf.ku.dk
logo footer

Tilmelding til Den Danske Værdiundersøgelse – Sociologisk Institut

Indlæser ...

Fokus.ku.dk kræver en moderne browser for at blive vist korrekt og ikke Internet Explorer, som du tilgår siden med. Vi anbefaler, at du fx installerer og bruger Chrome i stedet.