FOKUS - Københavns Universitets brobygningsportal

ONLINEFØRLØB: Skybrud og oversvømmelser

ONLINEFØRLØB: Skybrud og oversvømmelser

Klimaforandringerne har længe givet vores klode forskellige udfordringer. En af de mest opsigtsvækkende er det stigende antal af ekstremvejrshændelser, som har store konsekvenser for byer og mennesker over hele verdenen – også i Danmark. I forløbet Skybrud og Oversvømmelser lærer eleverne om sådanne en ekstrem vejrhændelse kaldet skybrud. Eleverne lærer, hvad et skybrud er, og hvordan det opstår. De lærer hvilke konsekvenser det kan have i befolkede områder som følge af de oversvømmelser, det kan give.

Skybrud er en af de mest mærkbare konsekvenser af klimaforandringer, som vi har i Danmark. Faktisk fandtes skybrud slet ikke i Danmark før 2008! Derfor har man i Danmark det sidste årti forsøgt at tilpasse områder, som er sårbare overfor oversvømmelser, især i de største byer. Eleverne præsenteres for eksempler på skybrudsikring fra København, og vi vil sammen kigge på satellitbilleder af Danmark, og hvordan ekstremt vejr påvirker forskellige dele af landet.

Til slut vil vi lave en innovativ øvelse, hvor eleverne i grupper selv skal finde løsningsforslag til, hvordan de vil skybrudssikre i selvvalgt område, f.eks. hvor de bor eller går i skole.

Praktisk info

Show
logo footer

KØBENHAVNS UNIVERSITET
Fokus.ku.dk er en del af Københavns Universitet.

WEB
Om websitet
Cookies og privatlivspolitik
Tilgængelighed

Kontakt

Henvendelser vedrørende de enkelte aktiviteter skal rettes til arrangøren af den pågældende aktivitet.

Science Skoletjeneste
skoletjenesten@science.ku.dk
logo footer

Tilmelding til ONLINEFØRLØB: Skybrud og oversvømmelser

Indlæser ...

Fokus.ku.dk kræver en moderne browser for at blive vist korrekt og ikke Internet Explorer, som du tilgår siden med. Vi anbefaler, at du fx installerer og bruger Chrome i stedet.