Hvad kan du egentlig sige om en persons udseende ud fra et DNA-spor? Og hvordan bruger man Machine Learning til at fange forbrydere ud fra deres DNA?

Prøv det nye undervisningsmateriale ”Information i DNA”: et tematiseret forløb om bioinformatik til Bioteknologi A og/eller Matematik A i STX og HTX.

Med udgangspunkt i bioteknologi kernestof og en række elevaktiviteter vil dine elever lære at analysere sig frem til forbrydere og til sidst at diskutere etiske overvejelser omkring brug af metoderne. Som lærer støttes du igennem hele forløbet af udførlige lærervejledninger og svar til alle opgaver.

Kurset har format som en workshop, hvor du arbejder hands-on med materialet. Det kan være en fordel at deltage i par med en BT- og en MA-lærer, hvis I vil bruge materialet tværfagligt. MA-lærerne får introduktion til hvordan Kunstig Intelligens kan inddrages i matematik, og materialet viser hvordan QQ-plot, konfidensinterval for hældning og residualanalyse bruges i praksis.

Kurset afvikles af Dataekspeditioner ved Københavns Universitet, der har til formål at udvikle informatikinspirerede undervisningsforløb i samarbejde med gymnasielærere.

Tid: 28. oktober 2022 kl. 9.30-15.00
Sted: Datalogisk Institut, Københavns Universitet, Universitetsparken 1, 2100 København Ø

Tilmelding
Der er et begrænset antal pladser, som fordeles efter først til mølle-princip. Det kan være en fordel at deltage i par som bioteknologi- og matematiklærer, hvis I ønsker at bruge materialet tværfagligt.
Tilmelding foretages senest mandag den 24. oktober 2022. Tilmelding her.

Gymnasie
Bioteknologi, Matematik

fokussupport@adm.ku.dk

Hvis du har kommentarer eller spørgsmål til de enkelte tilbud, så skriv direkte til arrangøren.

Du finder kontaktinformationen under det enkelte tilbud.

Tilmelding til Kursus om bioinformatik og machine learning til Bioteknologi A og/eller Matematik A i STX og HTX.

Det er kun 3 spørgsmål, og det hjælper os med at gøre fokus.ku.dk bedre.