FOKUS - Københavns Universitets brobygningsportal

SRP- Fremtidens plantebaserede fødevarer (online)

SRP- Fremtidens plantebaserede fødevarer (online)

Fremtidens plantebaserede fødevarer

Et online SRP-tilbud til elever, der planlægger at skrive i biologi, kemi og bioteknologi specielt med fokus på planteproteiner og næringsværdien af disse.

Få viden, data og introduktion til metoder, når forskere fra Institut for Fødevarevidenskab på Københavns Universitet deler ud af deres viden, du kan bruge som afsæt til din kommende SRP-opgave.

Verden er udfordret på fødevareområdet. Der er brug for flere fødevarer og en bæredygtig pro-duktion. Fødevarer bidrager i dag meget til klimabelastningen – med ca. 20% af den totale globale CO2 emission. Produktion, forarbejdning og forbrugeraccept af planteprotein er og vil være et vigtigt element i fremtidens fødevareproduktion, da det især er produktion af animalsk protein, der belaster vores klima. For at sikre sundheden af den voksende befolkning globalt og minimere klimaaftrykket er det essentielt at ændre kosten fra at være animalsk domineret til at lade flere plantebaserede proteiner indgå.

Institut for Fødevarevidenskab på Københavns Universitet tilbyder dig som 3g-elev følgende:

Få oplæg fra forskere på Institut for Fødevarevidenskab om den grønne omstilling, plante-baseret kost og planteproteiner. De vil både introducere dig for teori og give eksempler på data og metoder i deres forskning. Emner på oplæg:

  • Kan vi erstatte kød med plantebaseret kost? – oplægsholder Institutleder Anna Haldrup
  • Planteproteiner – en kompleks og divers verden – oplægsholder forsker Iben Lykke Petersen
  • Planteproteiner: Kvantifikation, kvalifikation og statistisk databehandling – oplægsholder forsker Marcel Skejovic Joehnke

Få mulighed for at modtage forslag til litteratur, data og metode

Få mulighed for at stille spørgsmål omkring planteproteiner og metoder til vores forskere

Tid og sted
Oplæg: Onsdag 2. februar 2022 kl. 13:00-14:30 på Zoom

Spørgetime 1: Onsdag 2. marts 2022 kl. 13:00-13:30 på Zoom

Spørgetime 2: Onsdag 16. marts 2022 kl. 13:00-13:30 på Zoom

Tilmelding senest fredag 28. januar til Dorte Juncher på dju@food.ku.dk. Ved spørgsmål skriv ligeledes til dju@food.ku.dk.

 

Praktisk info

Online
Gymnasie
Biologi, Bioteknologi, Kemi, Samfundsfag
logo footer

KØBENHAVNS UNIVERSITET
Fokus.ku.dk er en del af Københavns Universitet.

WEB
Om websitet
Cookies og privatlivspolitik
Tilgængelighed

Kontakt

Henvendelser vedrørende de enkelte aktiviteter skal rettes til arrangøren af den pågældende aktivitet.

Dorte Juncher
logo footer

Tilmelding til SRP- Fremtidens plantebaserede fødevarer (online)

Det er kun 3 spørgsmål, og det hjælper os med at gøre fokus.ku.dk bedre.

Fokus.ku.dk kræver en moderne browser for at blive vist korrekt og ikke Internet Explorer, som du tilgår siden med. Vi anbefaler, at du fx installerer og bruger Chrome i stedet.