Det får du:

Du udtager selv prøver af autentiske arkæologiske museumsgenstande, som du efterfølgende bearbejder og forbereder til analyse med massespektrometri til artsbestemmelse. Endelig bearbejder du data fra dit eget laboratoriearbejde og får adgang til at inddrage data fra hele projektet til din SRP.

Du får praktisk erfaring med en række metoder og teknikker:

• Morfologisk artsbestemmelse
  • Genstandshåndtering og prøveudtagningForberedelse af prøver til massespektrometri
  • Oprensning af peptider ved søjlekromatografi
  • Databearbejdning

NB: da protokollen vi arbejder med, strækker sig over to dage, vil du med endagsforløbet arbejde videre med prøver, som er forberedt dagen i forvejen.

Praktisk:

Du får sammen med en lille håndfuld andre elever eksklusivt adgang til laboratoriet sammen med projektets tværfaglige team, som guider dig igennem arbejdet.

Program:

• Introduktion til projektet og det tværfaglige forskningsfelt
  • Prøveudtagning, morfologisk artsbestemmelse og dokumentation
  • Planlægning af detaljer for laboratoriearbejdet
  • Forberedelse af prøver til massespektrometri – herunder enzymatisk behandling og oprensning med søjlekromatografi
  • Introduktion til bioinformatisk databehandling af massespektrometri-data
  • Refleksion, plan for videre arbejde, materialepakke og spørgsmål

Fag:

Biologi, bioteknologi og kemi sammen med historie, dansk, fysik eller samfundsfag.

Det forventer vi af dig:

Vi forventer, at du allerede har gennemført forløbet Fortidens Fingeraftryk: https://fokus.ku.dk/besoeg-med-klassen/fortidens-fingeraftryk-artsbestemmelse-med-ny-teknologi-2/

24 time(r)
Gymnasie
Biologi, Bioteknologi, Dansk, Fysik, Historie, Kemi, Samfundsfag

fokussupport@adm.ku.dk

Hvis du har kommentarer eller spørgsmål til de enkelte tilbud, så skriv direkte til arrangøren.

Du finder kontaktinformationen under det enkelte tilbud.

Tilmelding til Lav din SRP i Next Generation Lab: Gå på jagt efter fortidens fingeraftryk – 1 dag

Det er kun 3 spørgsmål, og det hjælper os med at gøre fokus.ku.dk bedre.