FOKUS - Københavns Universitets brobygningsportal

Virkelighed og videnskab plus efterfølgende diskussion

Virkelighed og videnskab plus efterfølgende diskussion

Indhold:

Videnskab handler om at søge sandheden om den virkelige verden. Alligevel er det yderst sjældent, at videnskabsfolk siger, at noget er ”sandt”, ”rigtigt” eller ”virkeligt”. Og det er der en grund til.

Igennem de sidste 2400 år har naturvidenskabsfolk været opmærksomme på, at vores opfattelse af verden er farvet af vores sanser, af vores historie, af vores instinkter og meget andet godt.

I dette foredrag komprimeres  2400 års erkendelseteoretisk indsigt til en kort oversigt. Der bliver givet nogle bud på forskelle mellem religion og videnskab og nogen staldtips til, hvordan en videnskabsmand/kvinde kan navigere i en verden, hvor ”virkelighed” er en social konstruktion.

Underviser:

Birger Brodin, Institut for Farmaci

Praktisk info:

Et besøg på PharmaSchool består typisk af en kort introduktion om farmaci-studiet (½ time) samt et eller to videnskabelige foredrag (hver af 1 times varighed). Du har mulighed for at tilvælge en rundvisning på PharmaSchool (½ time). Varigheden af et besøg er således mellem 1 ½ og 3 timer afhængigt af dine ønsker.

Teknisk er det desværre kun muligt pt. at booke ét foredrag i systemet (fokus.ku.dk). Når du tilmelder dig, skal du derfor i kommentarfeltet angive

–      Mulige alternative tidspunkter/dage for besøg. Vi undersøger naturligvis først om tidspunktet, du har angivet i selve tilmeldingen, kan lade sig gøre.

–      Hvilke andet foredrag, du eventuelt ønsker. Du bedes skrive tre eller fem forskellige foredrag (afhængig af om du ønsker ét eller to foredrag) i prioriteret rækkefølge.

Praktisk info

Show
logo footer

KØBENHAVNS UNIVERSITET
Fokus.ku.dk er en del af Københavns Universitet.

WEB
Om websitet
Cookies og privatlivspolitik
Tilgængelighed

Kontakt

Henvendelser vedrørende de enkelte aktiviteter skal rettes til arrangøren af den pågældende aktivitet.

Besøg Pharma
besoegPHARMA@sund.ku.dk
logo footer

Tilmelding til Virkelighed og videnskab plus efterfølgende diskussion

Indlæser ...

Fokus.ku.dk kræver en moderne browser for at blive vist korrekt og ikke Internet Explorer, som du tilgår siden med. Vi anbefaler, at du fx installerer og bruger Chrome i stedet.