Ø53 BIOlink – enzymer og antibiotikaresistens

Antibiotikaresistens er i fokus når vi sammen med klassen laver tre øvelser med proteinoprensning, enzymkinetik og lader eleverne teste deres egen medicin.

BIOlink er et øvelsestilbud til HTX- og STX-klasser med fagene biologi, kemi og/eller bioteknologi som højniveaufag. BIOlink består af tre øvelser:

1. Proteinoprensing
2. Enzymkinetik
3. Test din egen medicin

Øvelserne omhandler samme tema -antibiotikaresistens – og tager udgangspunkt i et nyfundent enzym NDM-1, der gør bakterier multiresistente overfor al kendt antibiotika. Enzymet kan blive en væsentlig trussel mod menneskets sundhedstilstand.

Øvelserne udføres i de topmoderne klasse-1-laboratorier på Biologisk Institut i Københavns Biocenter. Vi arbejder med det ufarlige enzym beta-lactamase, der er let at arbejde med og giver lynhurtige resultater. Det er rutinerede biokemi- og biologistuderende, der står for undervisningen.

Forberedelse
Klassen kan forberede sig ved at gå ind på BIOlink-hjemmesiden hvorfra der kan dowloades øvelsesvejledninger i højre bjælke.

Forudsætninger
Bioteknologi A, Biologi A i kombination med Kemi B  eller, for HTX-klasser, Teknikfag A, Proces, levnedsmiddel og sundhed

Tilmelding her Ser du ingen tider, skyldes det, at alle tider er fuldt booket. Det er ikke muligt at blive skrevet op til bestemte datoer.

Gymnasiebesøgsordningen på SCIENCE
gymnasiebesoeg@science.ku.dk