Insulin – før, nu og i fremtiden

Indhold:

Insulin blev anvendt første gang i 1922 til behandling af diabetes, bedre kendt som sukkersyge. Insulin er et hormon, der består af 51 aminosyre, som cirkulerer frit i blodet. Hormonet er nødvendigt, for at glukose kan optages i kroppens celler, og hvis man lider af diabetes, virker processen ikke optimalt.

175 millioner mennesker verden over lider af diabetes, og da dette tal er stadig stigende, er det et område med megen fokus.

Spændende resultater og ideer dukker hele tiden op. Måden, man har produceret det på, og selve strukturen af insulin er blevet ændret mange gange i løbet af årene. I starten udvandt man det fra svin og kvæg, men i dag anvendes humant insulin, altså insulin fra mennesker.

Et område, der er under udvikling, er fx, hvordan man tilfører insulin til kroppen – dvs. administrationsvejen. Traditionelt tilføres insulin ved, at det sprøjtes ind ved hjælp af en kanyle. Men hvad nu, hvis man kunne anvende en inhalator, som man kender det fra behandling af astma?

Fokus i foredraget vil være:

• Insulins vej til et moderne lægemiddel
  • Problemerne ved insulin som lægemiddel
  • Nye former for insulin
  • Nye måder at give insulin
Underviser:

Marco van de Weert, Institut for Farmaci

Praktisk info:

Et besøg på PharmaSchool består typisk af en kort introduktion om farmaci-studiet (½ time) samt et eller to videnskabelige foredrag (hver af 1 times varighed). Du har mulighed for at tilvælge en rundvisning på PharmaSchool (½ time). Varigheden af et besøg er således mellem 1 ½ og 3 timer afhængigt af dine ønsker.

Teknisk er det desværre kun muligt pt. at booke ét foredrag i systemet (fokus.ku.dk). Når du tilmelder dig, skal du derfor i kommentarfeltet angive

–      Mulige alternative tidspunkter/dage for besøg. Vi undersøger naturligvis først om tidspunktet, du har angivet i selve tilmeldingen, kan lade sig gøre.

–      Hvilke andet foredrag, du eventuelt ønsker. Du bedes skrive tre eller fem forskellige foredrag (afhængig af om du ønsker ét eller to foredrag) i prioriteret rækkefølge.

Besøg Pharma
besoegPHARMA@sund.ku.dk