F90 Kunstig intelligens møder kemi

I dette foredrag fortæller jeg om hvordan vi bruger kunstig intelligens til at finde molekyler med nye og spændene egenskaber.

Forberedelse

Jeg har lavet en hjemmeside med korte videoforelæsninger om simple eksempler på kunstig intelligens, implementeret i programmeringssproget Python, som de studerende med fordel kan arbejde igennem. Man lærer det Python og matematik man skal bruge, i videoerne. Hvis man når at gennemarbejde materialet om neurale netværk, er man neget godt rustet til min forelæsning, men man kan sagtens forstå den uden.

Forslag til efterbehandling hjemme på gymnasiet

Hjemmesiden indeholder en masse forslag til hvordan man kan bygge videre på de programmer, som jeg skriver i videoerne.

Forudsætninger
Dette foredrag kan tilpasses alle faglige niveauer.

Gymnasiebesøgsordningen på SCIENCE
gymnasiebesoeg@science.ku.dk