Etnobotanik og jagten på ny medicin fra planter

Indhold:

Kom til et spændende tværfagligt foredrag om etnobotanik og etnofarmakologi, dvs. studiet af folkeslags anvendelser af lægeplanter, og deres virkemåde. Ved at studere eksotiske anvendelser af lægeplanter og indsamle dem til videnskabelig identifikation og kemisk analyse, kan vi støtte og forbedre anvendelsen af planter som medicin og måske finde de ledetråde, som kan føre til nye lægemidler. Foredraget vil være illustreret med billeder og historier fra feltarbejde i Afrika, Sydamerika, Caribien, Afghanistan og Danmark.

Foredraget kan tilrettelægges efter særlige interesser. Desuden kan foredraget med fordel kombineres med en rundvisning på Naturmedicinsk Museum.

Underviser:

Jens Soelberg, Kurator for NaturMedicinsk Museum

Praktisk info:

Et besøg på PharmaSchool består typisk af en kort introduktion om farmaci-studiet (½ time) samt et eller to videnskabelige foredrag (hver af 1 times varighed). Du har mulighed for at tilvælge en rundvisning på PharmaSchool (½ time). Varigheden af et besøg er således mellem 1 ½ og 3 timer afhængigt af dine ønsker.

Teknisk er det desværre kun muligt pt. at booke ét foredrag i systemet (fokus.ku.dk). Når du tilmelder dig, skal du derfor i kommentarfeltet angive

–      Mulige alternative tidspunkter/dage for besøg. Vi undersøger naturligvis først om tidspunktet, du har angivet i selve tilmeldingen, kan lade sig gøre.

–      Hvilke andet foredrag, du eventuelt ønsker. Du bedes skrive tre eller fem forskellige foredrag (afhængig af om du ønsker ét eller to foredrag) i prioriteret rækkefølge.

Besøg Pharma
besoegPHARMA@sund.ku.dk

Tilmelding til Etnobotanik og jagten på ny medicin fra planter