Etnobotanik og jagten på ny medicin fra planter

Kom til et spændende tværfagligt foredrag om etnobotanik og etnofarmakologi, dvs. studiet af folkeslags anvendelser af lægeplanter, og deres virkemåde. Ved at studere eksotiske anvendelser af lægeplanter og indsamle dem til videnskabelig identifikation og kemisk analyse, kan vi støtte og forbedre anvendelsen af planter som medicin og måske finde de ledetråde, som kan føre til nye lægemidler. Foredraget vil være illustreret med billeder og historier fra feltarbejde i Afrika, Sydamerika, Caribien, Afghanistan og Danmark.

Foredraget kan tilrettelægges efter særlige interesser. Desuden kan foredraget med fordel kombineres med en rundvisning på Naturmedicinsk Museum.

Underviser:
Jens Soelberg, Kurator for NaturMedicinsk Museum

Et besøg på PharmaSchool består typisk af

• en kort introduktion om farmaci-studiet (½ time) samt
  • et eller to videnskabelige foredrag (hver af 1 times varighed).

Du har derudover mulighed for at tilvælge en rundvisning der varer cirka ½ time. Varigheden af et besøg er således mellem 1½ og 3 timer afhængigt af dine ønsker.

Klik her for at booke dit besøg

PharmaSchool (Universitetsparken)
Universitetsparken 2
2100 København
3 timer
Gymnasie
2.g, 3.g
Biologi, Bioteknologi, Kemi

Besøg Pharma

Tilmelding til Etnobotanik og jagten på ny medicin fra planter

Det er kun 3 spørgsmål, og det hjælper os med at gøre fokus.ku.dk bedre.