FOKUS - Københavns Universitets brobygningsportal

DNA & liv 2023

DNA & liv 2023

Undervisningsforløbet DNA & liv består af et heldagsbesøg i DNAlab, Statens Naturhistoriske Museums undervisningslaboratorium for gymnasieklasser. Deltagelsen i DNA & liv giver klassen en enestående mulighed for at arbejde aktivt med molekylærbiologi, biodiversitet, økologi og populationsbiologi.

I DNAlab arbejder eleverne med artsbestemmelse og metodesammenligning. Ved hjælp af realtime-PCR og artsspecifikke primere og prober undersøger eleverne miljø-DNA fra havvand og brakvand, hvor de eftersøger DNA fra udvalgte arter. Resultaterne skal give ny information om de enkelte arter, samspillet imellem dem, og sammenhængene med klimaforandringer, næringsudledning, fiskeri og andre menneskelige påvirkninger.  Desuden arbejder eleverne med klassisk artsbestemmelse af fisk ved hjælp af morfologiske karakteristika. Eleverne analyserer og fortolker selv deres resultater, som de får med hjem til efterbearbejdning på skolen.

Har du og din klasse allerede selv deltaget i feltarbejde og indsamlet prøver og data fra et lokalt vandmiljø, så angiv gerne dette i kommentarfeltet.

DNAlab er på Zoologisk Museum, Universitetsparken 15, København. I de lokalerne har vi plads til max 24 elever pr. dag. Antal ledig pladser er ledige elevpladser for den pågældende dato. Flere klasser kan tilmeldes samme dag, max 24 elever i alt.

OBS! Selve museet og udstillingerne er lukket. Klasser der deltager i DNA & liv har fået ekstraordinær mulighed for at benytte DNALab, som stadig er placeret på Zoologisk Museum. I forbindelse med dette skal klassen være opmærksom på følgende: 

  • Det er ikke muligt at besøge udstillinger i forbindelse med besøget i DNA & liv.
  • Der er ikke mulighed for at købe mad eller drikke på museet.
  • Museet vil være lukket ved ankomst. Dagens underviser tager imod klassen og viser vejen op til DNALab.
  • Det er ikke muligt at tilbringe pauserne uden for museet.

Bookingbekræftelse: Efter succesfuldt, gennemført tilmelding vil du modtage en automatisk genereret mail fra bookingssystemet Fokus, med angivelse af hvilke oplysninger du har angivet ved tilmeldingen.

Se praktiske oplysninger om besøget her.

Læs mere på www.dnaogliv.dk eller skriv til dnalab@snm.ku.dk

Pris: Det koster 100 kr. pr. gymnasieelev at deltage i DNA & liv, og det er gratis for lærere. Ved for sent afbud eller udeblivelse vil der opkrævet det fulde beløb for antal elever der er angivet ved tilmelding.

Betaling: Ved tilmelding angives skolens EAN eller CVR-nr. Efter besøget vil der blive sendt en elektronisk faktura. Skulle deltagerantallet på dagen have ændret sig i forhold til dét angivet på tilmeldingen bedes læreren sende en mail til dnalab@snm.ku.dk herom.

Zoologisk Museum, Universitetsparken 15, København Ø | Biologi og bioteknologi | 6 timer | max 24 elever |  100 kr. pr. elev

logo footer

KØBENHAVNS UNIVERSITET
Fokus.ku.dk er en del af Københavns Universitet.

WEB
Om websitet
Cookies og privatlivspolitik
Tilgængelighed

Kontakt

Henvendelser vedrørende de enkelte aktiviteter skal rettes til arrangøren af den pågældende aktivitet.

DNA Lab
logo footer

Tilmelding til DNA & liv 2023

Indlæser ...

Det er kun 3 spørgsmål, og det hjælper os med at gøre fokus.ku.dk bedre.

Fokus.ku.dk kræver en moderne browser for at blive vist korrekt og ikke Internet Explorer, som du tilgår siden med. Vi anbefaler, at du fx installerer og bruger Chrome i stedet.