FOKUS - Københavns Universitets brobygningsportal

De uheldige helte

De uheldige helte

Indhold:

I den offentlige debat er der meget fokus på, at videnskab skal kunne betale sig. De penge, der bliver brugt til forskning, skal gerne resultere i nogle konkrete resultater, jo før jo bedre. Og videnskabsfolk skal derfor, allerede når de søger om penge til at forske, skrive, hvad de regner med at få af resultater. Det viser sig blot, at mange store videnskabelige opdagelser sker ved et tilfælde, mens folk undersøger noget andet. I foredraget gennemgås en række store opdagelser, der er fremkommet ved uheld og tilfældigheder og observeret af de uheldige helte, videnskabsmænd, der forstår at udnytte ny viden, som bliver serveret lige foran dem. Der bliver også givet et bud på, hvorfor tilfældige opdagelser spiller så stor en rolle og et bud på en slags videnskabens evolutionsteori.

Underviser:

Birger Brodin, Institut for Farmaci

Praktisk info:

Et besøg på PharmaSchool består typisk af en kort introduktion om farmaci-studiet (½ time) samt et eller to videnskabelige foredrag (hver af 1 times varighed). Du har mulighed for at tilvælge en rundvisning på PharmaSchool (½ time). Varigheden af et besøg er således mellem 1 ½ og 3 timer afhængigt af dine ønsker.

Teknisk er det desværre kun muligt pt. at booke ét foredrag i systemet (fokus.ku.dk). Når du tilmelder dig, skal du derfor i kommentarfeltet angive

–      Mulige alternative tidspunkter/dage for besøg. Vi undersøger naturligvis først om tidspunktet, du har angivet i selve tilmeldingen, kan lade sig gøre.

–      Hvilke andet foredrag, du eventuelt ønsker. Du bedes skrive tre eller fem forskellige foredrag (afhængig af om du ønsker ét eller to foredrag) i prioriteret rækkefølge.

 

Praktisk info

Show
logo footer

KØBENHAVNS UNIVERSITET
Fokus.ku.dk er en del af Københavns Universitet.

WEB
Om websitet
Cookies og privatlivspolitik
Tilgængelighed

Kontakt

Henvendelser vedrørende de enkelte aktiviteter skal rettes til arrangøren af den pågældende aktivitet.

Besøg Pharma
besoegPHARMA@sund.ku.dk
logo footer

Tilmelding til De uheldige helte

Indlæser ...

Fokus.ku.dk kræver en moderne browser for at blive vist korrekt og ikke Internet Explorer, som du tilgår siden med. Vi anbefaler, at du fx installerer og bruger Chrome i stedet.