BOTANIK FOR BØRN – i Botanisk Have

Her får eleverne jord under neglene og planter mellem hænderne, de går på opdagelse i planternes verden med planteluppe, fordyber sig i at observere og gengive detaljer når de selv tegner af efter rigtige planter og blomster, laver stiklinger og sår frø, laver deres egne urtepotter mv.

Besøg skal bookes på forhånd

Besøg skal bookes senest 7 dage i forvejen
Bookingen foregår efter først til mølle

BOTANIK FOR BØRN – Værkstedsaktiviteter i bemandet væksthus

Målgruppe: 1.-3. klasse
Plads
: Hvert besøg har plads til max 30 personer (inkl. lærer(e)).
Er I flere, så skal I dele jer og booke jer ind på flere besøg.
Varighed: Varigheden af selve forløbet er 1 time og 15 min. – Da det er værkstedsaktiviteter er der mulighed for pauser undervejs. Ankom til tiden, kommer I for sent bliver jeres tid det kortere da det ikke er muligt at give mere tid i den anden ende.
Efter forløbet kan I spise jeres madpakker i vores pavilloner i haven samt bruge vores materialer til brug på egen hånd i haven.
Udbydes tirsdage, onsdage og torsdage i udvalgte uger forår og efterår.
Periode: Besøgstider for 2023 tilgår op mod juleferien 2022.

Besøgsadresse og udstillinger

Hovedadresse Statens Naturhistoriske Museum, Botanisk Have
Forløbet ‘Botanik for børn’ foregår i FORMIDLINGSVÆKSTHUSET– Find det på oversigtskortet her
Indgange
til Botanisk Have findes ved:
Nørreport (Gothersgade 128, 1123 København K)
Statens Naturhistoriske Museum (Øster Voldgade 5-7, 1350 København K).
Udstillinger i Botanisk Have: Palmehuset, Sommerfuglehuset (i sommerhalvåret) samt den udendørs have. Den udendørs have er åben for besøg uden booking og billet, Palmehuset inkl. Sommerfuglehuset kræver billet. Book skole- institutionsbesøg i Palmehuset her.

Bemærk
At Botanisk Have er en levende udstilling og en dyrebar plantesamling. Her gælder derfor ca. samme regler som på et museum. Læs havens ordensregler her og klæd eleverne på, til hvordan de skal opføre sig.

At mad og drikkevarer ikke er tilladt i væksthusene. Madpakker kan spises udendørs i Botanisk Have på de opstillede bænke eller på de åbne græsplæner. I haven findes en udendørs café der (i sommerhalvåret) er åben i havens åbningstid hvis vejret tillader det. Caféens borde og stole er forbeholdt caféens betalende gæster.
– Ved booket forløb ‘Botanik for børn’ kan der spises madpakker i pavilloner lige udenfor Formidlingsvæksthuset.

Priser og praktisk

Værkstedsaktiviteter ‘Botanik for børn’ koster 550,- for 1 klasse (max 30 pers. inkl. lærer(e)). Prisen dækker bemanding samt materialer.
BETALING via EAN på denne blanket (print, udfyld og medbring på dagen)

Program [Forløbet dækker punkt 1-3 og varer 1 time og 15 min. Punkt 4-5 er på egen hånd]
1. Velkomst & introduktion til Botanisk Have og dagens værkstedsaktiviteter
2. Værkstedsaktiviteter inde og ude (bemandede+lærerdrevne+selvkørende)
3. Oprydning og planter/tegninger mv. med hjem
4. Frokost på egen hånd i udendørs pavilloner
5. Mulighed for brug af undervisningsmaterialer på egen hånd i Botanisk Have

Værkstedsaktiviteter:
Lave avisurtepotter, så frø, klippe og plante stiklinger.
Observation og beskrivelse med luppe.
Botaniske tegneopgaver.

Se mere om priser og praktisk for skoler/institutioner her.

Læringsspil og undervisningsmateriale

Under jeres besøg i Botanisk Have kan I benytte jer af vores undervisningsmaterialer til brug i haven, find dem og alle vores andre undervisningsmaterialer her. Se fx materialerne ‘Tegn i haven’, ‘Fugle i byen’ og ‘Den lille naturlog’

Aflysning af booket besøg

Har du booket et forløb men ønsker at aflyse?
Skriv til os på vores kontaktformular

1 time 15 min
Pris: 550.00,-
Grundskole
- 3. klasse

Skoletjenesten Statens Naturhistoriske Museum

Tilmelding til BOTANIK FOR BØRN – i Botanisk Have

Det er kun 3 spørgsmål, og det hjælper os med at gøre fokus.ku.dk bedre.