Besøg Økonomi – Big data i samfundsvidenskaberne

Fagligt oplæg: Big data i samfundsvidenskaberne

Der er nye, store datamængder overalt. Hver gang vi taler i telefon, bruger dankort, betaler med MobilePay eller er på Facebook, Snapchat, … gemmes der et lille spor af os og vores handlinger. Hvad betyder det for den måde, vi forstår verden omkring os fra en samfundsvidenskabelig vinkel? De nye dataformer giver forskningen – og virksomhederne og borgerne – nye muligheder: nye muligheder for at afdække folks sociale netværk, at leje boliger på Airbnb og bestille køreture på Uber, og nye muligheder for at dumme os mens hele verden kigger med. Foredraget handler om, hvad nye digitale data gør ved samfundsvidenskaben, om teori giver mening i en verden med uendeligt meget data, om der overhovedet er forskelle på kvalitative og kvantitative metoder mere, og om privatliv og etik handler om mere end bare at passe på?

Især relevant for fag: Samfundsfag , Informatik

Foredragsholder: Professor David Dreyer Lassen

Besøgsordning på Økonomisk Institut

Forskningen er til for samfundet, og vi vil meget gerne dele vores viden og nyeste forskningsresultater med din gymnasieklasse.

Besøgsordningen giver dig og din STX-, HF-, HTX, eller HHX-klasse mulighed for at komme på besøg og diskutere et økonomisk emne med en forsker.

Efter det faglige oplæg har vi tid til spørgsmål og debat. Og senere fortæller en studerende lidt bredere om økonomistudiet. Der kan I også blive klogere på økonomistuderendes erfaringer med studie, studenterjob og lignende,

Det samlede arrangement varer 1 time og 45 minutter.

OBS: Da foredragsholderen ikke altid er tilgængelig på et givet tidspunkt, er det vigtigt, at I tilmelder jer flere oplæg på Økonomisk Institut, samt angiver andre mulige tidspunkter for jer i kommentarfeltet.

Besøgsordning Økonomi
besoegsordning@econ.ku.dk