FOKUS - Københavns Universitets brobygningsportal

Bakterier uden grænser

Bakterier uden grænser

Eleverne vil lære om livets oprindelse, økosystemer og vores sundhed igennem aktiviteter med agarplader og Winogradsky søjler. Derudover vil I blive vist rundt i den nye udstilling Mind the Gut, hvor den videnskabelig metode bag udforskningen af bakterier udfordres og diskuteres.

Aktivitet: Mind the Gut: At undersøge bakterier
Vi gennemgår udstillingen Mind the Gut med fokus på, hvordan man historisk og nutidigt har undersøgt tarmen og dens bakterier. Vi diskuterer den naturvidenskabelige metode og hvordan de forskellige teknologiske og videnskabelige fremskridt har formet vores forståelse af krop og helbred.

Aktivitet: Kend dig selv, kend dine bakterier
Vi arbejder med Winogradsky søjlen og agarplade som metode til at studere levende bakteriers vækst, indbyrdes konkurrence og symbiose. Aktiviteten danner basis for grundlæggende viden omkring bakteriers diversitet, fødevalg og diskussion af deres enorme betydning for alle økosystemer og organismer – Herunder den menneskelige udvikling og sundhed fra fødsel til død.

 

Praktisk info

1 hour 30 min
Grundskole
7. klasse
- 10. klasse
Biologi, Naturfag, Natur/teknologi
logo footer

KØBENHAVNS UNIVERSITET
Fokus.ku.dk er en del af Københavns Universitet.

WEB
Om websitet
Cookies og privatlivspolitik
Tilgængelighed

Kontakt

Henvendelser vedrørende de enkelte aktiviteter skal rettes til arrangøren af den pågældende aktivitet.

Malthe Kouassi Bjerregaard
logo footer

Tilmelding til Bakterier uden grænser

Indlæser ...

Det er kun 3 spørgsmål, og det hjælper os med at gøre fokus.ku.dk bedre.

Fokus.ku.dk kræver en moderne browser for at blive vist korrekt og ikke Internet Explorer, som du tilgår siden med. Vi anbefaler, at du fx installerer og bruger Chrome i stedet.